Ønsker dit barn sig en kanin? Læs med her

Sponsoreret indhold

Langt de fleste børn er glad for dyr, og I takt med at dit barn bliver ældre vil du ofte opleve at dit barn vil ønske sig sit helt eget dyr. Dette skyldes at der er noget helt særligt ved ikke at skulle dele dyret med nogen.

Hvad de fleste børn dog glemmer inden de spørg om fx en kanin, er at der med sit eget dyr kommer et stort ansvar. Dyr er nemlig dyrt afhængige af os, og der kommer derfor også et stort ansvar med at have dyret. Dette er godt for langt de fleste børn at lære, men inden du giver dit barn en kanin, er det vigtigt at du er opmærksom på om dit barn er klar til at leve op til opgaven. Ønsker du at læse mere om hvad du skal tænke over, inden du giver dit barn en kanin, kan du læse mere her. 

Husk at en kanin skal passes næsten hver dag

Det første du bør overveje, er det faktum at en kanin skal passes hver dag. Her er det ikke kun mad og vand kaninen skal have, den skal også have skiftet bur ofte. Herudover skal den også kæles med og plejes.

I starten er dette ofte ikke et problem idet barnet finder kaninen spændende og interessant, næsten ligesom et nyt legetøj. Men med tiden kan spændingen hurtigt forsvinde, og du vil opleve hvordan dit barn ofte kommer til at forsømme kaninen mere. Idet interessen ikke længere vil være der i samme grad, da kaninen nu er blevet mere som et gammelt brugt legetøj. Her kan det i sidste ende med at være dig som skal tage ansvaret for dyret, derfor er det vigtigt at overveje om du har overskuddet til at gøre dette.

Få fundet det helt rigtige udstyr til kaninen

Efter du grundigt har overvejet hvorvidt du selv ønsker at forpligte dig til en kanin, er det vigtigt at I får fundet det helt rigtige udstyr til kaninen. Her skal I først og fremmest finde et stort rummeligt bur til kaninen, så den har masser af plads at bevæge sig rundt på. Herudover kan det også være en god ide at anskaffe jer noget forskelligt legetøj til jeres kanin, så den har noget at underholde sig selv med, i alle de timer af døgnet hvor den er alene. Du kan finde legetøj til kanin her.