KULTURGUIDEN // UGE 50

Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for ørerne, Lucia-elskerne, hjernen, motionen og julehyggen.

FOR ØRERNE

Liss tilbage på TAPE

Liss er endelig tilbage på TAPE for første gang siden spillestedets åbningsaften i starten af 2016. Liss blev dannet i Aarhus i 2015 og slog kort efter igennem med singlen ‘Try’, der røg i rotation på radioerne herhjemme og vakte interesse hos det legendariske engelske label XL Recordings. De signede de fire danske ungersvende, der efterfølgende blev hypet af Pharrell Williams i hans radioprogram i Apple Music og modtog prisen som årets gruppe ved prisshowet Steppeulven 2017. De seneste år har gruppen haft fokus på udlandet med koncerter og nye indspilninger, men efter en hæsblæsende og krævende periode tog de fire medlemmer for nylig en pause for at skrive nye numre, som i år er blevet til EP’en ‘Second’. Her viderefører Liss sin veludviklede sans for at mikse 80’er-synth, r’n’b, moderne elektronisk pop og hvid funk til delikate ørehængere.

Dato: Torsdag den 12. december Tid: 20.00 Sted: TAPE Pris: 165 kr.

FOR LUCIA-ELSKERNE

Lucia i kanalerne

Aarhus Kano- og Kajakklub ror lyset frem i Aarhus Havn med deres flydende Lucia-optog, når de hele to gange under optoget kommer forbi Det Lille Hus På Havnen. Fra det fine trappeanlæg på Flemming Bamse Jørgensens Plads vil der være rig mulighed for at nyde synet af de mange oplyste og pyntede kanoer og kajakker, når de sejler forbi. Det Lille Hus På Havnen inviterer på lanterneværksted – medbring eget syltetøjsglas og fyrfadslys. Der vil være lim og pynt, flint og fyrtøj, så lanternerne kan oplyse broen over kanalen og bænkearealet på pladsen. Gourmensch laver glögg over bål til, som kan købes til fornuftige priser, mens The Cosmic Twins synger og spiller for de fremmødte.

Dato: Fredag den 13. december Tid: 17.30-20.00 Sted: Det Lille Hus på Havnen Pris: Gratis

FOR HJERNEN

Livemagasinet på ARoS

Mange mærkværdige traditioner former den jul, vi fejrer i dag. Men hvor kommer de fra? Giver de overhovedet mening i dag? Og hvad er i grunden meningen med hele festen? Det er ikke sikkert, at det er stress og jag, så slip det for en stund og kom med til årets allersidste et Livemagasin, når du kan høre fire gæsters bud på julens essens.

Dato: Onsdag den 11. december Tid: 18.30-20.00 Sted: ARoS Pris: Gratis entré for besøgende på ARoS

FOR MOTIONEN

Christmas City Run

Christmas City Run minder på mange måder om et orienteringsløb, hvor du kommer til at opleve julestemningen i Aarhus på en helt ny måde. Løbet tager dig forbi finurlige og julepyntede lokationer med funklende julelys, sprøde julekager og stemningsfyldt musik. Du kommer blandt andet til at løbe under den nye stjernehimmel på strøget, forbi Sallings smukke jule-facade med julemandens værksted i vinduet og gennem Bruuns Galleri. Det bliver uden tvivl sjovt, når jagten på julemandens hjælpere går ind.

Dato: Tirsdag den 10. december Tid: 16.00-21.00 Sted: Aarhus City Pris: 155 kr.

FOR JULEHYGGEN

Julestue på Sydhavnen

På søndag inviterer REUSE Aarhus, Foreningen Sydhavnen og GRO SELV til julestue. Der vil være æbleskiver og gløgg til favorable priser, og du kan forvandle gamle kogebøger og magasiner til kræmmerhuse, julehjerter og kravlenisser. REUSE har indsamlet julekugler, guirlander og lyskæder, så du kan kreere unikt julepynt. De frivillige hos REUSE vil stå til rådighed for at give gode tips til, hvordan du skaber en juleskat ud af skrald.

Dato: Søndag den 15. december Tid: 12.00-15.00 Sted: REUSE, Jægergårdsgade 170 Pris: Gratis