KULTURGUIDEN // UGE 48

Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for hjernen, ørerne, klimaet, julestemningen og hele familien.

FOR hjernen

Hvad er en katastrofe?  
På Moesgaard Museum kan du for tiden opleve en udstilling om Vesuvs udbrud i år 79, der begravede byerne Herkulanum og ikke mindst Pompeji i aske. I forbindelse med den udstilling kan du onsdag komme til foredrag med Rasmus Dahlberg, der har en Ph.D.  i katastrofevidenskab, og som er forfatter til både romaner og faglitteratur om katastrofer. Og så guidede Rasmus Dahlberg lytterne gennem “De 40 Fedeste Katastrofer” i Fedeabes Fyraften med Anders Lund Madsen på hedengange Radio24Syv. Til foredraget vil Rasmus Dahlberg give en introduktion til katastrofetænkningen fra antikken til i dag.  

Dato: Onsdag den 27. november Tid: 19.00 Sted: Auditoriet på Moesgaard Pris: 150 kr. (100 kr. for medlemmer af Klub Moesgaard) 

fOR Ørerne

Anna of the North
Bag aliaset Anna of the North gemmer den norske kvinde Anna Lotterud sig. Hun var på et udvekslingsophold i Australien, da hun mødte produceren Brady Daniell-Smith. Det møde blev til musikprojektet Anna of the North, som i 2014 debuterede med singlen “Sway”. Nu er Anna Lotterud gået solo, men under samme navn. Hun laver drømmende elektropop med sin længselsfulde vokal og tekster, der eftertænksomt kredser omkring kærlighed. Og det har hun gjort så godt, at hun har opvarmet for navne som Kygo, Lorde og Justin Bieber og ikke mindst været gæstevokalist hos G-Eazy og Tyler, the Creator. Nu kommer hun til Aarhus, hvor sangerinden gæster Atlas. 

Dato: Torsdag den 28. november Tid: 20.00 Sted: Atlas Pris: 175 kr.

FOR klimaet

Green Friday-klimamarked på Bispetorvet
På fredag går byen i sort, når købelystne danskere går på gaderne for at jagte tilbud på Black Friday. Men Bispetorvet kommer til at adskille sig fra resten af byen denne fredag, for her er fredagen grøn og ikke sort. Green Friday, som arrangørerne kalder det, byder på et klimamarked med genbrugsvarer, klimakunst, musik og selvfølgelig også med mulighed for at købe noget at spise. Fra ‘Speakers Corner’ kan du selv gå på talerstolen og dele dine budskaber, og så vil en række grønne organisationer stå klar med information og underholdning på dagen, hvor der også er Global Klimastrejke.

 Dato: Fredag den 29. november Tid: 13.30-17.00 Sted: Bispetorvet Pris: Gratis  

FOR Julestemningen

Arkitektskolens Julemarked
Der er flere fantastiske julemarkeder i Aarhus, og ét af dem er Artikelskolens. Det årlige julemarked, der bliver afholdt i den hyggelige gamle købmandsgård på Nørreport, der nu huser Arkitektskolen, slår dørene op i weekenden, og de 50 boder på markedet vil bugne af alverdens kreative julegaveideer og hjemmekreeret julepynt. Alt sammen lavet af de studerende fra Arkitektskolen. Efter sigende kommer julemanden forbi, og opfylder ønsker, og får du brug for en forfriskning, kan du i skolens kantine købe sandwich, gløgg og forskellige julegodter.  

Dato: Lørdag den 30. november – søndag den 1. december Tid: 10.00-17.00 Sted: Arkitektskolen Aarhus Pris: Gratis entré 

FOR hele familien  

Jule-havnerundfart  
I hele december kan du hver dag tage på havnerundfart i inderhavnen på Juldamperen og nyde den juleoplyste bymidte fra vandsiden. Juldamperen er lukket og opvarmet, og indenfor vil der blive julehygget med julemusik, gløgg og æbleskiver. Der er pyntet op til julefest ombord, og der vil endda også være mulighed for at deltage i juleklip på havnerundfarten.  Skibet ligger til kaj ved Havnepladsen ved siden af Toldboden, og herfra kan du gratis komme ombord til åbent skib alle dage klokken 10.00. 

Dato: Fra søndag den 1. december Tid: 10.00-20.00 Sted: Havnepladsen ved Toldboden Pris: 150 kr. (75 kr. for børn under 12)