KULTURGUIDEN // UGE 44

Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for serieelskerne, sportstosserne, ølentusiasterne, ørerne og lattermusklerne.

For SERIEELSKERNE

Danmarks første seriefestival 
Er du vild med TV-serier? Bruger du de fleste aftener på at binge de nyeste og fedeste serier? Så er This.series 2019 lige noget for dig. Her kan du møde manuskriptforfattere, instruktører og skuespillere og komme til eksklusive forevisninger og sneak peaks af nye serier og nye sæsoner. Som optakt til sidste sæson af Vikings kan du møde Alex Høgh Andersen, der spiller Ivar the Boneless i serien. Du kan også møde de hypede Avaz-brødre, der til foråret er klar med en ny TV-serie på TV 2 Zulu. Du kan få et smugkig på og møde skaberne af den nye sæson ”32”. Og så vil der være mulighed for at vinde fede præmier fra Xee, HBO Nordic, Netflix, TV 2 Play og Viaplay, når Vi Elsker Serier afholder den store seriequiz.

 Dato: Tirsdag den 29. – onsdag den 30. oktober Tid: 16.00-22.00 Sted: Øst for Paradis Pris: 200 kroner for begge dage  

for sportstosserne

Storkamp i Stadionhallen
Stadionhallen lægger gulv til, når Aarhus kvindelige håndboldhold, Aarhus United, tager imod titelbejlerne fra Odense Håndbold. Hovedsponsoren fra Vestjysk Bank har sørget for fri entré, så det eneste du skal gøre, er at møde op inden kampstart kl. 18.30. I sidste sæsons opgør leverede Aarhus United et sensationelt resultat, da de slog den landsholdspækkede stjerneparade fra Odense på udebane – en bedrift de vil forsøge at gentage onsdag. Det gav fuldt hus på stadion, da AGF åbnede sluserne, og det samme håber Aarhus United på, for United-pigerne har brug for elektrisk og euforisk opbakning fra lægterne for at vinde kampen. Så afsæt din onsdag aften til en intens håndboldfest, når Odense skal sendes tilbage til Fyn med et nederlag i bagagen.

 Dato: Onsdag den 30. oktober Tid: 18.30 Sted: Stadionhallen, Ceres Park Hal 1 Pris: Fri entré 

For Ølentusiasterne

Ny ølfestival i Ridehuset 
Sneen falder på fredag, we know, men er du mere til spændende mikrobryg end Tuborg, og er du mere til lambic end til nissepiger, så tag til Aarhus nye ølfestival Rowdy Hops i Ridehuset. Du kan møde 27 bryggerier fra ind- og udland. Der kommer polske, britiske, tyske og amerikanske mikrobryggerier. Men du kan også smage øl fra lokale aktører som Ebeltoft Gårdbryggeri og aarhusianske Humleland. Med i prisen for entré får du et smageglas, som du kan tage med dig hjem og en smageliste over alle bryggerierne og de øl, som de har med. De fleste af smagsprøverne fra bryggerierne vil koste enten 10 eller 20 kroner. Du kan selvfølgelig også bruge festivalen som en flot opvarmning til aftenens udskejelser til J-dag.  

Dato: Fredag den 1. november Tid: 13.00-16.00 Sted: Ridehuset Pris: 75 kr.

For ørerne 

Kirkekoncert med Peter Sommer 
“Når fanden bliver gammel, går han i kirke, siger man. Når man står og synger i kirkerummet, forstår man ham godt. Det er et rum nærmest udenfor tid,” sådan sagde Peter Sommer selv forud for sin tour, hvor han rejser rundt og spiller sange fra sit nyeste album “Elskede at Drømme, Drømmer om at Elske.” Det album sikrede ham tre af de prestigefyldte Steppeulve-statuetter i starten af 2019 for Årets album, Årets tekstforfatter og Årets komponist. Lørdag indtager han billedskønne Sct. Pauls Kirke, og på grund af den store efterspørgsel har han annonceret en ekstra koncert, som du stadig kan nå at få billetter til. 

Dato: Lørdag den 2. november Tid: 16.00 Sted: Sct. Pauls Kirke Pris: 300 kr.  

For lattermusklerne 

En Pinlig Affære
Gamle klassebilleder, autentiske anekdoter, tåkrummende hjemmelavet lyrik, kærestebreve fra en svunden tid og oplæsning fra teenagedagbøger – det er opskriften på En Pinlig Affære. Showet har i flere år trukket fulde huse på Nørrebro Teater i København, og nu kommer det til Musikhuset i Aarhus for første gang. Seks helt almindelige – og meget modige – mennsker læser op  fra scenen og deler gavmildt og bramfrit ud af diverse pinlige og sjove beretninger fra deres egne virkelige liv. Grundlæggerne af En Pinlig Affære, Rebecca Svensson og Stinne Skovbjerg styrer showet med kærlig hånd som aftenens værter.  

Dato: Lørdag den 2. november Tid: 20.00 Sted: Musikhuset Pris: 200 kr.