KULTURGUIDEN // UGE 42

Hver mandag giver vi dig en kulturguide til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden lige i din mailboks.

FOR ØJNENE

Teater / kunst / design

Monet – Lost in Translation
Dyk ned i det liv, der udspillede sig omkring impressionisterne i hele 49 værker. 18 af dem er af hovednavnet Monet. Rejsen går tilbage til slutningen af 1800-tallet og frem til i dag. Udstillingen bevæger sig i spændingsfeltet mellem den nutidige overeksponering af den impressionistiske kunst og det oprindelige udgangspunkt for de impressionistiske malere.

aros_aarhus_panorama

Dato: 9. oktober – 10. januar     Sted: ARoS      Pris: 50 kr. + entré

FOR ØRENE

Musik / foredrag

Jazz med Annekei
Som 19-årig tog den aarhusianske sangerinde og sangskriver Annekei sin guitar og sin kuffert og flyttede til New York City. I 2006 fik hun pladekontrakt i Japan, og siden er det blevet til seks plader. Efter nogle travle år i Asien, hvor Annekei opnåede stor succes, flyttede sangerinden til Los Angeles. For nyligt flyttede hun så basen tilbage til Aarhus, hvor hun i øjeblikket arbejder på en ny plade. Lørdag kan du opleve jazzsangerinden i Musikhuset.

musikhuset_aarhus-panorama

Dato: 17. oktober   Tid: 12.00     Sted: Caféen i Musikhuset     Pris: Gratis

FOR PENGEPUNGEN

Kvit og frit

Film- og fotofestival
I weekenden kan du deltage i en ny nordisk film- og fotofestival. Det er Aarhus Independent Pixels, der står bag tiltaget. Under festivalen kan du blandt andet opleve mere end 170 film- og fotofremvisninger og en række særudstillinger. Derudover vil der være foredrag med blandt andre skuespilleren Pilou Asbæk, filminstruktøren Nils Malmros og fotografen Mads Nissen. Og endelig kommer der hele ni bands forbi og giver koncerter i den atmosfæriske gård på Aarhus Kunstakademi.

Dato: 16. – 18. oktober   Tid: 12.00-26.00     Sted: Aarhus Kunstakademi, Vestergade 29     Pris: Gratis

 

FOR FAMILIEN

Fotoudstilling: What is your dream
Fokus er på børns drømme, når Årslev danner ramme om fotoudstillingen What is your dream i efterårsferien. Det er en udstilling, hvor en række børn med meget forskellige baggrunde har fortalt om deres drømme, som sammen med et foto af børnene samt en tegning udstilles. Ud over udstillingen er der mange andre oplevelser for alle aldersgrupper i området. Så tag hinanden under armen til en hyggelig dag og gåtur i de naturskønne omgivelser.

efteraar_aarhus_panorama

Dato: 13. oktober   Tid: 14.00 – 17.00    Sted: Skibyvej, Brabrand

UDEN FOR KATEGORI

Secondhand Bazar
I Studenterhuset kan du lørdag være heldig at finde brugt guld til Secondhand Bazar. Der er plads til 55 stande, og det er private, der sælger ud af tøj og sko fra gemmeren. De beklædningsgenstande, der bliver i overskud, doneres til Kræftens Bekæmpelse. Det hele foregår i Stakladen.

secondhand_aarhus_panorama

Dato: 17. oktober   Tid: 12.00    Sted: Studenterhus Aarhus     Pris: Gratis entré