KULTURGUIDEN // UGE 42

Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for feriestemningen, nostalgien, ørerne, pengepungen og de hvii’e.

For feriestemningen

Livemusik på Salling Rooftop 
Hver dag i hele uge 42 er der livemusik på Rooftop-scenen i stormagasinet Salling. Onsdag kan du høre den aarhusianske sangerinde AMEA, der med sin cool blanding af soul, pop og RnB nok skal betage dig. Søndag gælder det bandet Phosphor Kid med forsanger Randi Gustafson. Hun er inspireret af 90’ernes alternative rockscene, men blander det med en stor portion sødme og melankoli. De andre dage kan du blandt andre høre Vingard og Silver. Hold varmen med en kop varm kakao og nyd de sprøde toner fra scenen. Har du børn med, skal du huske også at slå et smut forbi Sallings store Lego event, der løber af stablen i efterårsferien. 

 Dato: Mandag den 14. – søndag den 20. oktober Tid: hverdage 14.00 og 15.00 i weekenden Sted: Salling Rooftop Pris: Fri entré 

for nostalgien

Den Lille Prins i Musikhuset
Det forrygende eventyr Den Lille Prins af forfatteren Antoine de Saint-Exupéry er angiveligt én af de mest solgte bøger i verden. Og i Frankrig er der en hel temapark tilegnet eventyret. Nu kan du opleve den skønne historie som en familieforestilling, for alle fra 6 til 99 år, med levende sang og musik. Elsker du det forunderlige eventyr om den lille prins, der på sin dannelsesrejse rundt i universet lærer kærligheden og livet at kende. Så tag dit barn, din nevø eller niece eller bare en barnlig sjæl med ind og se stykket.

Dato: Torsdag den 17. – søndag den 20. oktober Tid: Skiftende spilletider Sted: Musikhuset Pris: 120 – 200 kr

For ørerne

Pattesutter på Atlas
Fænomenet Pattesutter havde kun rappet et par måneder, før en tsunami af opmærksomhed ramte den unge rapper. Han lyder ikke som nogle andre, og hans kompromisløse og kontroversielle stil har ført til uundgåelige hits som ”Technopiik”, “Det Ka ‘Du Ik” og “Madonna”. Han har allerede optrådt på Roskilde Festival, Smukfest og til Zulu Awards, og han har også været gennem DR3s dokumentarmølle, i den roste dokumentarfilm om hans lynkarriere. Pattesutter producerer sin egen musik og blev opdaget af ét af Danmarks førende rap-labels, Lil Label, der inviterede ham med på holdet bestående af Emil Stabil, Young Bong og Lil Producer. Denne aften gæster han Atlas i Aarhus.

Dato: Fredag den 18. oktober Tid: 20.00 Sted: Atlas Pris: 140 kr.

For pengepungen 

Byttemarked i Studenterhuset
Så er det tilbage! Foreningen Byttemarked Aarhus er endnu en gang klar til at byde folk indenfor til et nyt, stort byttemarked. Du har garanteret noget til at ligge, der bare samler støv, men som andre helt sikkert vil kunne få glæde af. Tag det med, og byt det til noget, du selv kan bruge. Helt simpelt tager du bare gode genstande, du ikke selv får brugt mere med, afleverer dem til byttemarkedet, og går så selv på jagt efter noget, du vil have med hjem i stedet. Det er bæredygtigt og ikke mindst økonomisk fornuft af højeste karat.  

Dato: Lørdag den 19. oktober Tid: 10.00-14.00 Sted: Studenterhus Aarhus Pris: Fri entré 

For de hvii’e 

Gratis fodbold på Ceres Park
Søndag den 20. oktober bliver en festdag på Ceres Park. De Hvii’e tager imod Silkeborg, og du kan komme ind til kampen i 3F Superligaen helt gratis! Århus Stiftstidende og virksomheden Stibo fejrer begge 225-års jubilæum, og derfor har de simpelthen købt kampen. Der er altså lagt op til en stor fodboldfest med masser af folk på tribunerne. Kampen begynder klokken 14.00, men allerede fra klokken 12.00 åbner fanzonen, så kom tidligt og deltag i fodboldfesten. Du kan bestille op til fire billetter, så der er ingen undskyldning for ikke at tage en tur på stadion med vennerne. Fodbold er jo også bare sjovere live. 

Dato: Søndag den 20. oktober Tid: 14.00 Sted: Ceres Park Pris: Fri entré