Kulturelle perler i Aarhus

Dette indhold er sponsoreret

Aarhus er udover at være smilets by også en kulturel højborg i Jylland. Den smukke by i Østjylland er fuld er kulturelle perler – både for små og store – som du kan besøge, uanset om du er til højkultur som teater og skuespil eller du er til fingermaling og rap musik. Der er muligheder for alle i Aarhus og det gælder bare om at række til. Aarhus er specielt attraktiv når det kommer til malerier. Malerier Aarhus er kendt for deres mangfoldige udtryk og deres spændende æstetik, så hvis du er til spændende og udfordrende malerier, så er Aarhus bestemt en by for dig. 

Nedenfor vil du kunne læse om en række gode steder, du kan tage familien med eller udforske for dig selv næste gang, du er i Aarhus. 

Godsbanen – et urbant miljø med massere af kunst og kultur 

Godsbanen er en ‘melting pot’ af forskellige kultur og symboliserer på mange måder, det Aarhus står for. Samhørighed, mangfoldighed og skide godt humør. Godsbanen rummer mange forskellige miljøer i en urban setting, som er opbygget af lagerhaller, skateboard-baner og gadekøkkener. Det er et helt specielt sted at tage hen med utrolig mange forskellige muligheder kulturelt.  

Godsbanen tilbyder en masse åbne værksteder for alle til at deltage i. Der er værksteder i keramtik, fotografi og print og meget, meget mere. Du kan læse mere om det inde på deres hjemmeside. 

Derudover er der også mulighed for at kigge på kunst på godsbanen, og måske endda løbe derfra med noget til hjemmet. Flere moderne og nyskabende kunstnere har forretning og dagligdag nede på Godsbanen, og der er ofte lagersalg og andre arrangementer, hvor man kan komme og hygge sig sammen med ens nærmeste.

Musikhuset og musikskolen – smukke toner til hverdagen 

Musikhuset og musikskolen ligger i hjertet af Aarhus lige ved siden af Ridehuset og rådhuset. Her er der rig mulighed for at opleve ikke bare musik, men en masse former for performances. Der bliver opstillet musicals, samt stand-up komikere performer i musikhusets lokaler. Musikhuset er et af Aarhus’ mange spillesteder, og der bliver primært stillet større kunstnere op der. 

Ønsker du mindre og mere indie musik er Atlas et spillested for dig. Under 400 meter fra Musikhuset ligger spillestedet, hvor mange up and coming kunstnere får lov til at sætte et show op for dig. En aften på Atlas vil give dig mulighed for at se alt slags musik, og bestemt en anbefalelsesværdig oplevelse. 

Intet siger Aarhus mere end AGF og Aros

Det er svært at komme udenom at AGF og Aros er indbegrebet af Aarhus. ‘Kom så de Hviiiie’ er et af de mest populære tilråb i byen, og byens hold er stoltheden i Østjylland. På Ceres Park kan du opleve god fodbold samtidig med en masse familiearrangementer. AGF er gode til at stable før-kamps arrangementer op for alle aldersgrupper. 

Behøver man sige mere om Aros, som ikke allerede er blevet sagt? Det store kunstmusuem er ikonisk for Aarhus og rummer en masse flotte udstillinger, som bare ikke må misses.