Kender du en alkoholiker? Få hjælp til din intervention

Sponsoreret indhold

Ofte er det mentalt hårdt at stå som pårørende til en alkoholiker, og i ekstreme tilfælde så kan det også være fysisk hårdt, når alkoholismen kommer til udtryk i form af vold. Hvis du ikke er økonomisk afhængig af alkoholikeren eller værdsætter relationen synderligt, er det ofte nemt bare at forlade ham for altid og smække døren i. Hvis du ikke vil skilles fra ham, skal du se på, hvad du så kan gøre.

Inddrag folk inden for behandling af alkoholikere

Selv hvis du får overtalt personen til at stoppe med at drikke alkohol, skal du ikke regne med, at det holder. For det er hårdt at prøve at bryde med afhængighed af alkohol på egen hånd, og ofte vil de voldsomme abstinenser være nok til at trække ham tilbage i misbruget. Det bedste for alkoholikeren – og for dig selv – vil være at inddrage folk med forstand på behandling af personer med alkoholisme.

Vid, hvad alkoholbehandling indbefatter

Hør om alkoholbehandling på Behandlingscenter Søby Park, hvis du ønsker at blive klædt på i forhold til at tage den hårde samtale med alkoholikeren, der gerne skulle munde ud i, at han takker ja til at lade sig behandle for sit alkoholmisbrug. For hvis du ikke ved, hvad en behandling indbefatter, eller hvad dens succesrate er, så skal du ikke regne med, at du kan overbevise ham om at indvillige i den.

Tag ikke konfrontationen alene – få professionel hjælp

Du behøver ikke skulle tage konfrontationen alene, for du kan sagtens få professionelle til at lede en intervention for dig. For professionelle inden for behandling af alkoholikere kender alle de undskyldninger, trusler eller vrede opråb, alkoholikere kan fyre af for at slippe ud af en intervention. Så de ved, hvordan du med størst sandsynlighed får overtalt en alkoholiker til at tage imod hjælpen.