Julestemningen spreder sig i Den Gamle By

På fredag den 22. november kan du få en forsmag på mange af de spændende oplevelser, der venter til Jul i Den Gamle By i år. Juletræet tændes, og så er der halv pris på entrébilletter fra kl. 15.00.

Mere end 150.000 mennesker forventes i de kommende uger at besøge Den Gamle By, når juleudstillingerne er åbne, mens de besøgende kan gå på opdagelse i de mange juleboder med lækre godter.

”For mange er det blevet en tradition at tage i Den Gamle By sammen med familien i julen. Folk skal forbi og mærke hyggen og stemningen – lyset i kontrast til mørket, duften af æbleskiver, vaniljekranse, bålfad og gran,” fortæller den nye juleinspektør i Den Gamle By, Anna Wowk Vestergaard.

Historiske klippeark og julestuer
Som noget nyt i år er der i gaderne flere steder opstillet figurer, som indbyder til leg eller til at få taget et sjovt billede. Figurerne er forstørrelser af historiske klippeark, som også kan købes i Den Gamle By.

En anden nyhed er, at der åbnes op i julestuerne bag Møntmestergården, så gæsterne kan nyde deres æbleskiver og gløgg inde i varmen.

Sidste år var Nisseloftet en stor succes, hvor børn og legesyge sjæle kunne opleve, hvordan det er at være nisse. I år er Nisseloftet udvidet, så du i endnu højere grad oplever nisserne, der er på spil omkring dig.

”Jul handler rigtig meget om traditioner. Det gælder også jul i Den Gamle By, så vi revolutionerer ikke julen – men kommer med små justeringer og tiltag hvert år,” fortæller Anna Wowk Vestergaard.

Mere end et julemarked
I Den Gamle By kan du igen besøge boder og stande med masser af juleknas og mulighed for at købe personlige julegaver.

”Mange forbinder Den Gamle By med julemarked – og det må de også meget gerne. Men jul i Den Gamle By er meget mere end det. Gør dig selv den tjeneste at gå på opdagelse i vores mange udstillinger, hvor du kan tage på 400 års jule-tidsrejse,” siger Anna Wowk Vestergaard.

Fra klokken 15.00 er der halv pris på entrébilletter. Har du årskort, kan du hele dagen tage to ekstra ledsagere med. Julen varer til helligtrekongersaften 5. januar. Der er åbent alle dage i julen – og alle andre dage hele året.