Indret din lejlighed i Aarhus med stil – sådan gør du!

Sponsoreret indhold

Når du er ung eller studerende i Aarhus er det sjældent, du kan få fat i den største lejlighed. Så du tager til takke med, hvad du kan få. Men det behøver ikke være ensbetydende med, at din lejlighed ikke er lækkert indrettet!

Indret din lejlighed med stil. Læs her, hvordan du holder din lejlighed lys og pæn, mens du samtidig inkorporerer dele af dig og dit hjem.

Udnyt pladsen

I Aarhus er det begrænset, hvor stor en lejlighed du kan få dig, når du er ung eller studerende. Så det er med at tænke kreativt!

En boxmadras i størrelsen 140×200 lyder måske ikke af meget, men det er faktisk en udmærket størrelse, hvis du ikke deler den med andre hver nat. Hvis du har en etværelseslejlighed, kan de være lidt svært at få plads til en seng, og så kan det være, du skal kigge på en sovesofa.

Med en sovesofa har du plads til gæster. Sørg for at pakke dit lagen og din dyne og pude sammen, når du ikke skal sove. Du kan eventuelt have en bænk med låg stående under et vindue eller under dit fjernsyn, som du kan gemme det væk i. Der skal tænkes smart med opbevaring, når du ikke har meget plads!

Hold det lyst og rent

For meget mørke er ikke stilfuldt: Selvom du godt kan lide mørkt træ, så kan de tage overhånd, og du bør derfor bryde det op med elementer, der kan lysne lokalet.

Du kan holde dit hjem lyst og åbent med et glasbord i stedet for et massivt ét. Det skaber noget luft i en lejlighed, der ellers kan komme til at virke træng. Et glasbord kræver hyppigere pudsning, og du bør have dækservietter liggende til spisetid, men det kan give meget i en simpel lejlighed, og få dig til at se mere stilet ud.

For at din lejlighed er så pæn som mulig, så prøv at holde den ren hele tiden. Med små boliger skal man være kreativ med opbevaring: Det kan for eksempel være et lille, hemmeligt rum i en puf, som du kan gemme tæpper i, eller maksimal udnyttelse af hjørneskabe.

Der findes mange gode råd og gør-det-selv tips på nettet, så det er bare med at komme i gang!

Vær stolt af dit hjem

Vær stolt af det sted, du bor, men husk det sted, du kommer fra. Et stilet hjem er én ting, men du kan gøre det særligt personligt med noget, der minder dig om din hjemstavn. Det kan være simple, diskrete ting: En plakat, der afbilleder din hjemby, eller en figur, der minder dig om det område, du kommer fra.

Når man flytter hjemmefra, er det vigtigt at holde fast i sine rødder. Det gør desuden dit hjem mere dig, og uden dig kan resten være lige meget.

Få dine interesser frem på diskrete og elegante måder, når du ikke har meget plads. Ellers kan de virke overvældende og rodet.