Hvordan kan man nyde en god fodboldkamp med vennerne uden at komme galt afsted?

Sponsoreret indhold

Der er intet som at nyde et spil af dit yndlingshold i selskab med gode venner. I år er også et helt særligt år for alle sportsfans: Udover sommer-OL i Japan finder der også det traditionelle, europæiske fodboldmesterskab (European Cup) sted, og sidst men ikke mindst kan du glæde dig til American Cup.

Desværre er den tradition at se fodbold med vennerne ved at forsvinde. Det er i hvert fald det, mange af os tror. I nogle kulturer siger man, at man skal skal være sammen med venner i ens hus, for at opnå lykke i livet. Men uanset hvad, skal du da i det mindste have én god ven med. Mange vennegrupper rundt om i verden har besluttet sig for at holde et “Football Day”-fest, hvor alle mødes hjemme hos nogen for at se deres yndlingshold spille fodbold – om de nu gør det godt eller skidt.

Nu tænker du måske: Hvordan kan jeg organisere en fest, se en fodboldkamp sammen med vennerne eller familien, og samtidigt få en god og hyggelig aften uden stress? Men bare rolig. Vi fortæller dig, hvordan du gør.

Først og fremmest: forberedelse

Først skal du vide, hvor mange mennesker der kommer. På denne måde kan du vælge et passende starttidspunkt, og kan evt. bede gæsterne om at tage noget med. Det er rart for alle, når der er styr på, hvem der skal have hvad med til festen.

Det ville kun være rimeligt, at have et åbent sind i forhold til hvem der skal være med til festen. Hvis du inviterer fans af begge hold der spiller, bliver det hele meget mere interessant. I vil helt sikkert kunne huske de allerbedste øjeblikke af kampen senere.

Mad og drikkelse

Selvom dine gæster kunne sørge for noget mad, skal du som en god vært også sørge for lidt snacks, så der er noget, der står klart, når de ankommer. Hvis du vil undgå de typiske snacks som popcorn og chips, kan du nemt lave nogle lækre snacks selv. Lad dig ikke narre af de mange reklamer: Ingen er vild med chips og færdige dips. Selvom friske hamburgere eller hotdogs ville være dejligt, anbefaler vi, at prøve forskellige ting. For en nem dip, kan du prøve at lave noget guacamole, som kan bidrage til den helt rigtige feststemning. Hvis du er i tvivl, om du vil grille, mens i ser kampen, kan du stadig forberede alt og spørge dine  gæster om deres ønsker senere.

Har du en super travl hverdag og hverken tid eller overskud til at forberede mad, er den bedste løsning, at bestille noget mad hjem. Ja, du hørte rigtigt. På den måde kan i bare dele regningen, og ingen af jer skal bruge tid på at købe ind og lave mad.

Det er vigtigt, at alt er kan stå lige ved hånden, så ingen skal rejse sig for at få pomfritter, pizza eller en øl! Alt skal være tæt på. Vil du have en dejlig, kold øl, er løsningen et fadølsanlæg, som ikke kun er optimalt til at se fodboldkampe med vennerne, men også til andre fester.

Hvis du ikke kan lide øl, vil dine venner (dem, der ikke kører) helt sikkert takke ja til en god  cocktail. Alle elsker en god Gin-Tonic eller en Mojito! Ved du ikke, hvordan man laver dem, kan du bruge en gratis-app, der viser dig, hvordan du gør. Cocktail Flow hjælper dig med at mikse de mest populære cocktails.

Oppyntning er nøglen

Alt afhængigt af kampens betydning, kan noget pynt være meget afgørende for stemningen. Er det en kamp i verdensmesterskabet, så skal man i det mindste skaffe nogle flag. I kan også blive enige om at sminke ansigterne, tage halstørklæder med, eller synge nogle heppesange.

Kampen er i gang!

Når alt er på plads og glæden begynder at snige sig ind, er det næsten tid til, at fodboldfesten starter. Før du ved det, er spillet ved at starte. Men bare rolig! Du har  helt sikkert styr på det hele. Du har organiseret alt, og mange glade gæster på vej.

Sæt dig i sofaen, nyd mad og drikkelse og en rigtig god omgang sport. Må den bedste vinde – Men frem for alt skal du have det sjovt med dine venner, diskutere om dommerbeslutninger, råbe, hoppe, og græde.

Til sidst skal du huske, at du kan gøre stemningen endnu mere behagelig ved at forberede en optakt og en “after-party”-fase. Hvad med at spille nogle computerspil som FIFA eller PES med de samme hold, der var med i kampen? Jeg er sikker på, at dine venner ville være vilde med det.