Hvad er osteopati – og hvordan gavner det mig?

Kort fortalt er osteopati manuel medicinsk behandling. Det vil sige, at det kun er viden og hænderne, som tages i brug.

Det lyder måske ikke særligt banebrydende. Men en osteopat råder over ekspertise inden for så mange af kroppens områder, at det nærmest er umuligt ikke finde det brugbart.

En osteopat undersøger og behandler samtlige kropssystemer som knogler, muskler, nerver, lymfer, organer og blodkar. Osteopatien anser kroppen som en helhed og har en meget holistisk arbejdsmetode.

Behandlingen handler om at få genoprettet den rette balance mellem din krops forskellige systemer. Det gør, at du i sidste ende får stimuleret din krop, så den genvinder sin optimale funktion.

Hvorfor vælge en osteopat?

Osteopati er den eneste profession, som beskæftiger sig med kraniet, rygsøjlen, nervesystemerne, organerne, bindevævet, blodkarrene og musklerne.

En osteopat tager dertil også stilling til din sygdoms- og skadeshistorik samt traumer og bruger det aktivt i sit arbejde.

Ud over at du får fjernet symptomerne på dine smerter, sørger osteopaten også for, at din krop bliver bedre i stand til at helbrede sig selv via immunforsvaret.

Osteopati kan altså både være relevant, hvis du har almindelige sportsskader som en tennisalbue eller en golfalbue. Men behandlingen kan også gavne dig, hvis du eksempelvis døjer med irritabel tyktarm, for højt stofskifte eller for lavt stofskifte.

Lyder ovenstående relevant for dig? Så kan få fat i en god osteopat her.

Hvad koster det at gå til osteopat?

Nu har du måske fået øjnene op for, hvordan osteopati kan hjælpe dig – men vil du gerne vide lidt mere om prisniveauet?

Så læs lidt videre endnu.

Osteopati er dyrere end en almindelig fysioterapeut og ligger også lidt højere end en kiropraktor. Den første konsultation er altid den dyreste og kan koste mellem 500 kroner og omkring 1100 kroner – men det varierer meget fra klinik til klinik. Til gengæld råder osteopatien over en viden og ekspertise, der adskiller sig fra de to andre faggrupper.

Derudover er det muligt hos adskillige klinikker at få rabat på prisen, hvis du enten er studerende eller pensionist.

Siden 2018 har det været muligt at få tilskud fra Sygeforsikring Danmark i forbindelse med osteopati-behandling. Hvis du er medlem af den sygeforsikring, er du dermed berettiget et tilskud.

Gennem forskellige forsikringsselskaber kan du også få delvist eller fuldt tilskud til dine behandlinger. Her har du selv ansvaret for at tage fat i din sundhedsforsikring.

Det er endnu ikke muligt at få dækket behandlingerne gennem den offentlige sygeforsikring.

Hvis du døjer med nogle fysiske problemer, du ikke mener, at du har fået svar på her, så fortvivl ej.

Osteopatien kan hjælpe dig med så mange forskellige problematikker, som du med garanti kan få gavn af. Du skal derfor ikke udskyde dine problemer, da de formentlig vil vokse sig større, hvis du ikke reagerer på dem.