Godt på vej mod en grønnere by: Bytræ nummer 1.000 plantet

Aarhus rundede i går en milepæl i jagten på 10.000 flere bytræer inden 2025, da træ nummer 1.000 siden 2017 blev plantet i Norsgade. 

Det er ikke et hvilket som helst rønnetræ, som medlemmer af Norsgade Gadelav plantede sammen med Teknik og Miljø-rådmand Bünyamin Simsek i går. 

En diskret messingplade vil de næste mange år vise, at træet er nummer 1.000 i Aarhus Kommunes ambition om at plante 10.000 nye træer inden 2025.

”De har i lang tid kæmpet for flere træer i Norsgade, og derfor er det et oplagt sted at fejre denne vigtige milepæl. Vi er heldigvis enige i byrådet om det ambitiøse mål om 10.000 flere træer og med næsten syv mio. kr. øremærket i budgetforliget til bytræer de kommende to år, går det den rigtige vej,” siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

Glæde i gaden 
Hos Norsgade Gadelav glæder man sig også over træet, der i de kommende dage får selskab af yderligere tre træer, som bliver plantet andre steder i Norsgade. 

”Vi har i lang tid efterspurgt flere træer i gaden, så vi er glade for, at de nu kommer. Vi tror på, at træer kan være med til at skabe mere liv i området og få flere til at opholde sig ude,” siger Hans Bjerregaard, bestyrelsesmedlem i Norsgade Gadelav.