Gemte perler i Aarhus’ hyggelige forstæder

Sponsoreret indhold

Når samtaleemnet går på Smilets By og dets mange kvaliteter, så hører man ofte om de indbydende butikker langs Strøget, farverige restauranter ved Åboulevarden og det forfriskende havnebad på Aarhus Ø. Men ifølge ejendomsmægleren, Morten Eriksen, så byder Aarhus på meget mere end de gemene glæder i midtbyen. I forstæderne gemmer sig nemlig nævneværdige perler, som tilføjer en unik charme til nærområderne, der bestemt fortjener et besøg.

Med en kæmpe kærlighed til Aarhus og sin opvækst i Beder i rygsækken, valgte Morten i 2014 at starte en uafhængig, lokal ejendomsmæglerforretning, der hedder Aarhus Mæglerne. Her hjælper han hver dag boligejere med at finde købere til deres hjem i hele Aarhus Kommune og med sin daglige gang i de hyggelige forstæder, peger Morten på flere perler, han mener, der fortjener en plads i rampelyset, når man skal opleve Aarhus.

’’Aarhus har så meget at byde på af både natur og oplevelser. Selvfølgelig huser Aarhus C mange af de steder, man kender bedst, men jeg mener bestemt, at mange perler ude i forstæderne, fortjener mere opmærksomhed. Men det er jo det fantastiske ved Aarhus, at også ude i forstæderne, er der masser af kulturliv, som bare venter på at blive besøgt.’’, fortæller Morten.

Malling Kro kilder smagsløgene med lokal gastronomi

I det sydlige Aarhus ligger den hyggelige by Malling, hvor Malling Kro siden 1995 har skabt omtale for sit fantastiske køkken. Køkkenet vægter lokalmiljøet højt, og de fokuserer derfor på at bruge lokale råvarer fra lokale leverandører i deres madlavning. Men det er dog ikke kun madlavningen, der gør Malling Kro til et besøg værd. Morten fortæller, at kroen gemmer nogle af verdens bedste vine i sin vinkælder.

’’Malling Kro ligger centralt i Malling, hvor man jo passende kan tage en gåtur rundt i de hyggelige gader, inden man slår sig ned på kroen til et gastronomisk måltid. Og selvom det er fin mad, så er stemningen meget afslappet. De har både en hyggelig gårdhave og en stor terrasse ude foran, men noget helt specielt, det er deres vinkælder. Man kan simpelthen sidde i deres vinkælder omgivet af nogle af verdens mest eftertragtede vine. Det er vildt.’’

Øl-historie og en friskknappet på Aarhus Bryghus

Siden 2005 har Aarhus Bryghus produceret håndlavede specialøl, der primært sælges lokalt i Aarhus. Bryghuset er et familieejet mikrobryggeri, der ligger i industriområdet i Viby J. Med et sortiment, der både involverer faste øltyper og varierende sæsonøl, som går fra den internationale pilsner til fadlagret Imperial Stout, byder bryggeriet på mange forskellige øl, de sælger til både restauranter og butikker. Man kan samtidig booke en rundvisning i de gærende dufte, der efterfølges af ølsmagning på det lille bryggeri.

’’Viby J huser et stort industriområde, og her finder man vores lokale Aarhus Bryghus. Og man skal virkelig ikke snyde sig selv for en rundvisning derinde. Det er tydeligt, at de brænder for at lave øl, og de ved en masse om både produktion og øllets historie i Danmark. Så går man rundt på bryggeriet og nyder synet og duften fra produktionen, mens man smager på de forskellige øl direkte fra tanken.’’, forklarer Morten.

Pak madpakken til en tur til Vilhelmsborg Skoven

Aarhus byder på mange grønne områder, hvor man kan nyde fart under fødderne og beundre et rigt dyreliv. Vilhelmsborg Skoven vest for Beder er ingen undtagelse. Skoven ligger lige op til Det Nationale Hestesportscenter Vilhelmsborg, hvor man ofte vil møde ryttere på vejen, da der er afmærkede rideruter. Skovens lange stisystem byder samtidig på hyggelige gåture, som kan rundes af med bålhygge og overnatning under stjernehimlen, da der er et stort shelter med bålplads. Morten fortæller, at der også opsat flotte træskulpturer af dyr, som er et stop værd på gåturen:

’’Hvis man trænger til en lang gåtur i det fri, så er Vilhelmsborg Skov et hyggeligt sted at gøre det. Der er flere stops på vejen, hvor man kan nyde synet fra skrænterne ned til Giber Å, og der er blevet skabt nyt liv ved skovens aktivitetsplads, hvor en trækunstner har lavet gamle træstammer om til dyr. Det er et perfekt stop at spise madpakker med børnene i naturen, før turen går videre ud i bøgeskoven. Endnu en skøn perle, der gemmer sig blot 10 km udenfor centrum.’’