Det handler om kærlighed, fokus på processen i kunsten og opmærksomheden på selve eventen. Mathias Melgaard og Mads Severinsen fortæller her om deres samarbejde, deres tanker bag bureauet Add Some Art og hvordan de supplerer hinanden. Som kunstnere og forfattere.
Af Anja Pors Storkholm
Tegner og arkitekt Mathias Meldgaard og journalist Mads Severinsen, tager imod Aarhus Panorama i deres helt unikke kontorfællesskab i baghuset, Nørre Allé 13.
De to står bag bureauet Add Some Art, som arbejder med kreative unikke ideer, med fokus på kvalitet og samtidig prøver at bryde med kvantitet. De unikke værdier i livet som, at “trække stikket” og være sig selv, at have fokus på naturen og ikke mindst hinanden, er nogle af de områder, som Mads og Mathias har fokus på.
A bag of Memories
En vandretur på syd Fyn, to Bag of Memories i form af en skrivende og en tegnene hånd. Mads beskrev med ord, hvad de så og oplevede og fokuserede på kontrasterne fra by til land. Mathias tegnede skitser til deres fælles fortælling, hvor skitserne bruges til et kunstværk, af deres fælles oplevelser og minder, indsat i en outline af en Kånken taske fra Fjällräven. Selve tegningens motiv er tilpas ikke-kommercielt til, at folk gerne vil hænge værket op, mener de begge.
D.12.marts 2015 ramte Add Some Art og Mathias’ streg Fjällrävens brand stores. Alle værker “A bag of Memories”, er signeret og nummereret af Ti Tegnerier, og det er en limited edition på kun 100 eksemplarer. De 100 ”A Bag of Memories”-værker, hylder selskabets Kånken 2-rygsæk.
”A Bag of Memories” er dog langt fra blot en kunstnerisk hyldest til rygsækken, men også et forsøg på at tænke markedsføring ud ad nye og anderledes tangenter, lyder det fra Mads Severinsen, der driver det lille kreative bureau Add Some Art sammen med ophavsmanden til tegningen, Mathias Meldgaard, der er arkitekt og tegnekunstner.
Add Some Art
Bureauet Add Some Art er et bureau, som tænker anderledes. I en tid hvor vi bliver bombarderet med god grafik, men hvor man sjældent ved hvem står bag, har de fokus på den værdi, der er i at iscenesætte processen i et kunstværk, så kunderne kan se hvordan et kunstværk bliver til og hvem der står bag. Der skal være plads til mangfoldighed, til at møde kunstneren, både før, under og efter processen. Mathias har oplevet en stigende interesse for hans kunst, når han fx har fået til opgave at tegne på et vindue i en butik på strøget. Når han stod i vinduet og tegnede, stoppede folk op og kiggede, når han ikke stod i vinduet, gik folk forbi. Det handler selvfølgelig også om, at ens temperament og sårbarhed, som kunstner, kommer på prøve, da man på den måde, står ret udsat, i forhold til kritik.
Mathias Meldgaard
Mathias har igennem hele sit arkitekt studie, haft lyst til at springe ud som på dybt vand, når han var færdig uddannet, for netop at have muligheden for at kunne udfolde sig i en anden sammenhæng end den gængse arkitektoniske, da hans hobby og fascination, var at tegne. Det, at være opmærksom på sine omgivelser, stoppe op, føle stedet med sin blyant, få en dialog med rummet og rammerne omkring, den langsommelighed har Mathias haft fokus på.
Mads Severinsen
Mads fortæller også at hans måde at skrive på, er gennem oplevelser – han oplever mere, når han sætter ord på detaljerne omkring ham. Det at turde stoppe op i en travl verden og give sig i kast med ordene, som former sig som sætninger i hans notesbog, er en langsommelig og kreativ proces.
Den fælles sammenhæng og fokus på det personlige, viste sig at være en naturlig fællessævner, da de to fandt sammen om Add Some Art, for deres værdier og fascination for kunsten og det at skabe en unik sammenhæng, er den samme – en kombination mellem billeder, tegningen og ord, se mere her:
Den Anamorfiske tegning
At tegne en Anamorfisk tegning, er en ret teknisk måde, at tegne på, da man tegner i et tre dimensionelt rum, hvor man derved arbejder med kunstværket over flere flader. Der bruges lys, spejle og andre værktøjer til at gøre gåturen gennem tegningen, til en oplevelse, da det ikke bare skal være en tur fra a til b, men netop en tur, hvor der er fokus på de steder, man normalt ikke kigger hen. Når Mathias tegner anamorfisk, bruger han Posca tucher og akryl maling og tegner det hele selv. I processen åbnes der op for en hele masse ideer og et kunstværk bliver til.
Add Some Art har netop tegnet en anamorfisk tegning i en korridor, i et tekstil firma i Ikast – se foto nedenfor.
Inspiration
Add some art er et bureau, som ikke gør de samme ting to gange, for netop at forbliver unikke. At blive sat ind i nogle rammer, hvor man tvinges til inspiration fra benspændet udefra, giver unikke processer hele vejen igennem forløbet. Snakken kommer også ind over forskellige brands og muligheder og hvordan man kunne bruge visionen om at mangfoldiggøre kunsten, selv steder, man ikke ser det muligt eller salgsbart. Hvordan kan man farve noget, som er så ensfarvet overalt, fx stormagasiner og indkøbscentre, ingen nævnt ingen glemt.
Fælleskaber
Add some art har en vision om, at fortælle kunderne, at Aarhus har så meget forskelligt at byde på. De er stolte af deres by, et mekka af kreative tænkende folk og mange kreative udfoldelses muligheder. At få organiseret et mix af faggrupper, som sammen kan byde ind med noget forskelligt og tilbyde en pakkeløsning til kunderne, tænker Mads og Mathias, bag Add some art, kunne være ideelt. En form som gør, at vi i Aarhus står stærkere, har en fælles agenda og samtidig står sammen om at løse de sjove og spændende opgaver, fremfor at bruge albuerne, mener de to indehavere af Add some art.
Det fællesskab, Mathias og Mads fra Add some art, lægger op til, lige der i det hyggelige kontorfællesskab i baghuset, en helt almindelig tirsdag. Det får tankerne til at flyve hen et sted, der mellem by og land, hvor alt ikke er så ensfarvet og der er plads til at sætte noget kulør på. Et sted hvor der er fokus på den kreative proces og de unikke værdier.