Find den rette beskikket forsvarer til din sag!

Sponsoreret indhold

Kommer man ud for en straffesag har man rettighederne til at få en beskikket forsvarer på sin sag. Men hvordan og hvor finder man den rette forsvarsadvokat, der har erfaring med lige netop den sag, man selv sidder med? Det kan umiddelbart være lidt af en jungle at finde rundt i, hvis man aldrig før har prøvet at tage kontakt til en forsvarsadvokat. Sidder du dog i en situation, hvor du netop har brug for hjælp fra en advokat til din sag, kan du herunder læse mere om, hvorledes du kan finde den helt rette beskikket forsvarer til den sag, du lige nu står med.

Hvad er en beskikket forsvarer?

Ordene beskikket forsvarer er ikke nødvendigvis alment kendt, og derfor kan det være svært at vide helt præcis, hvad det står for, og hvad det betyder. En beskikket forsvarer er ganske enkelt en forsvarsadvokat, der kan hjælpe borgere med straffesager. I langt de fleste straffesager, vil man få at vide, at man er berettiget en sådan advokat. En beskikket forsvarer er dog lidt anderledes end en normal forsvarsadvokat, idet omkostningerne til dennes hjælp først vil blive udredet af det offentlige system, som står i kontrast til privatantagne forsvarsadvokater. Bliver man i sin sag dømt, vil man dog efterfølgende skulle betale omkostningerne for sin forsvarer. Bliver man derimod frifundet, så er det det offentlige, der betaler for omkostningerne forbundet med sagen.

Når det kommer til straffesager, er det enten dig selv, der vælger, eller retten der tildeler dig en beskikket forsvarer. Det er også retten, der kan afgøre, hvorvidt netop din sag opfylder kravene for, at du kan få tildelt en forsvarer på denne måde. Undervejs i forløbet står det dig dog frit for, om du vil skifte forsvarer.

Hvordan finder man en forsvarsadvokat?

Hvis du selv ønsker at finde en beskikket forsvarsadvokat, kan det umiddelbart virke en smule overvældende, idet man i Danmark finder mange forsvarsadvokater, der ønsker at hjælpe dig i din sag. En god strategi, når du skal finde en advokat, der kan hjælpe dig med din sag, er at søge på nettet efter advokater, der har erfaring indenfor lige præcis den sag, du sidder med. Straffesager kan være mange ting, og det er ikke altid, at man er berettiget en beskikket forsvarer. Derfor anbefales det, at du søger information vedrørende din type af sag for at finde ud af, hvilken advokat der vil kunne hjælpe dig på bedste vis.

Nogle gange kan det nemmeste være at indsnævre sin sag til nogle helt enkle termer for derefter at tage søgningen på nettet efter, hvilke advokater der kan hjælpe dig videre. På nettet vil du hurtigt kunne danne dig et godt overblik over, hvilke forsvarer der er i nærheden af dig og som har erfaring med sager som din. Når den rette forsvarer er fundet, gælder det om at tage kontakt til vedkommende for at høre nærmere om proceduren, samt hvordan vedkommende helt præcis kan hjælpe dig. Således kan I forventningsafstemme hvordan forløbet kommer til at foregå.