Fem glimrende sportsudøvere fra Aarhus

Sponsoreret indhold

Den danske storby Aarhus er en af de største byer i Danmark. Her er der kommet mange spektakulære sportsudøvere. Det gælder ikke kun fodbold, men også atletik, badminton og boksning. Nedenfor kan du læse om fem glimrende sportsudøvere, som vi er stolte af at kalde aarhusianere.

Martin Jørgensen startede i AGF

AGF har været hjemmet for mange nuværende og tidligere fodboldspillere, som du har kunne spille på med fodbold betting. Lars Martin Jørgensen blev født i Ryomgård i 1975. Han er også blot kendt som Martin Jørgensen af de fleste den dag i dag.

Den tidligere danske fodboldspiller debuterede som seniorspiller for AGF i 1994. Her blev det til 82 kampe og 13 mål i den første omgang. I 1997 skiftede han til Udinese i Italien, hvor han spillede i syv år. Derefter skiftede han til Fiorentina, hvor han nåede at spille 151 kampe frem til 2010. Der skiftede han tilbage til AGF, hvor han afsluttede sin fodboldkarriere i 2014.

Martin Jørgensen debuterede på det danske U16-landshold i 1991. Han fik A-landsholdsdebut for Danmark i 1998 og spillede frem til 2011. Der blev det til 102 kampe i den røde og hvide trøje, hvor han scorede tolv mål. Efter fodboldstøvlerne blev sat på hylden har Jørgensen blandt andet været direktør i rejsebranchen, hvor han også er at finde den dag i dag.

Tøffe er også fra Aarhus

En anden fodboldspiller, som stammer fra Martin Jørgensens tid, er Stig Tøfting. Den tidligere danske landsholdsspiller er også kendt som ”Tøffe”. Han blev født i en forstad i Aarhus. Her startede han med at spille i ASA i Frederiksbjerg. Den bydel skal ikke forveksles med Frederiksberg i København.

Tøfting startede i byens største klub AGF, da han var ti år gammel. Det var også her, at han debuterede som professionel fodboldspiller i 1989. I løbet af fire år blev det til 95 kampe og 10 mål. Derefter blev han udlånt til HSV og OB. Tøfting har desuden spillet for Bolton Wanderers.

Som sagt var han også på det danske fodboldlandshold. Her nåede det at blive til 41 kampe og to mål. For nyligt blev Stig Tøfting kåret som Årets Legende i AGF i 2022. Den tidligere fodboldspiller er også ofte i TV som kommentator eller ekspert især i forbindelse med landsholdskampe.

Seje Sara Slott Petersen

Det er ikke kun tidligere aktive sportsudøvere, som er fra Aarhus. Blandt andet har Sara Slott Pedersen tilbragt størstedelen af sit liv i Aarhus. Den danske idrætsudøver blev født i Nykøbing Falster i 1987. Hun er tidligere blevet rost for at placere Aarhus på verdenskortet.

Sara Slott vandt guld ved EM i 2016. Det samme år vandt hun sølv ved de Olympiske Lege i Rio de Janeiro. I forbindelse med OL i 2021 endte hun på 16. pladsen, da der var de Olympiske Lege i Tokyo.

Den Europæiske Mester Line Kjærsfeldt

En anden Europamester fra Aarhus er Line Kjærsfeldt. Hun blev født i 1994. Dog bor hun i København nu til dags. Den danske badmintonspiller har en imponerende statistik med 239 sejre og 174 tabte kampe indtil nu. Hun har tidligere været nummer 16 på verdensranglisten, som var hendes bedste placering hidtil. Kjærsfeldt vandt blandt andet EM-guld i Baku i 2015. I forbindelse med EM i Minsk i 2019 endte hun med at vinde bronze.

Kjærsfeldt har også opnået glimrende resultater på det seneste. Ved Super-1000 turneringen Indonesien Open i 2022 nåede Kjærsfeldt helt til kvartfinalen. Der blev hun slået ud af Tai T-y. Men hun beviste helt bestemt, at hun er blandt verdens bedste.

En anden berømt badmintonspiller fra Aarhus er Camilla Martin. Hun blev født i Aarhus i 1974. Martin nåede at høste mange medaljer i løbet af karrieren. Blandt andet blev det ved OL-sølv ved de Olympiske Lege i Sydney i 2000. Året før vandt hun VM-guld på hjemmebane i København i 1999. Nu til dags arbejder hun som sportskommentator.

Dennis Ceylan Voksede Op i Aarhus

Den professionelle danske bokser Dennis Villy Ceylan blev født i Høje Tåstrup i 1989. Han er dog vokset op i Aarhus og er en del af bokseklubben BK Aarhus. Den danske bokser har en imponerende statistik. I skrivende stund har han været i ringen 24 gange, hvor har vundet 19 gange. Ceylan havde en svær barndom, hvor han blandt andet var på børnehjem. Her hjalp det ham blandt andet at dyrke sport, hvor han gik til fodbold i AGF. Det var filmen ”Rocky”, som motiverede ham til at starte til boksning. Med hårdt arbejde kom han op til at blive det største håb i dansk boksning i mange år. Ceylan stoppede karrieren i 2019, hvor han sagde, at han ikke ”havde det i sig længere”. Under alle omstændigheder er han stadigvæk en af alletiders største sportstjener fra Aarhus.