Er blodtrykket i orden?

Sponsoreret indhold

Har du en mistanke om, at dit blodtryk måske nogle gange spiller dig et puds? Forhøjet blodtryk er noget, der er yderst vigtigt at tage hånd om. Hvis ikke det er noget, man har styr på eller fået øje på, kan du risikere, at det fører til blandt andet blodpropper. Hvis det er tilpas meget, dit blodtryk er forhøjet, kan det derfor betyde, at der er brug for blodtryksregulerende medicin, så du er sikker på, at din krop kan holde til det.

Hvis du er nysgerrig på dit blodtryk, men ikke ser nogen grund til at tage til lægen i første omgang, kan du overveje selv at anskaffe dig en blodtryksmåler, så du selv kan få syn for sagen. Det er rimeligt nemt at slå op på nettet, hvor et almindeligt blodtryk bør ligge, men det er også vigtigt at huske på, at der kan være mange forskellige årsager til et forhøjet eller lavt blodtryk, som måske ikke er så tydeligt i en søgning.

Kan man mærke dårligt blodtryk?

Måske du nogle gange har oplevet at få lidt pletter for øjnene, hvis du har rejst dig for hurtigt. Det betyder ikke nødvendigvis, at dit blodtryk er dårligt, men derimod bare, at din krop ikke fik sig omstillet til den nye position hurtigt nok. Det er blandt andet afhængigt af, hvordan trykket, der er afgjort af tyngdekraften, ændrer sig ved at rejse sig op.

Til gengæld kan både for højt og for lavt blodtryk give diverse forskellige symptomer. Det er først ved din læge, du kan få en diagnose på det, og hvis du har mistanke om, at du kunne have problemer med blodtrykket, er det altså også en rigtig god idé at få det tjekket. Oftest er det ikke noget bekymrende eller noget, der skal tages ekstra hånd om, men det er aldrig dumt lige at være på den sikre side.