En pæn have kræver ikke så meget tid som du tror

Sponsoreret indhold

I lang tid har det at have en pæn have været noget der kræver en del tid. Der skal kultiveres, plantes, vandes, og så skal processen gentages. Der skal klippes hæk, klippes græs og gødes. Det er alt sammen processer der alt i alt kan tage en del tid, og det er tid som mange kan have svært ved at finde ud af deres travle hverdag.

I dag er der dog kommet en del nye produkter på markedet som kan hjælpe den travle haveejer. Der er tilmed kommet mange nye og spændende muligheder for at gøre sit hus grønt og bruge naturen til både at spare tid og penge. Vi kigger nærmere på nogle af disse produkter i denne artikel.

Grønne tage

Grønne tage er daglig tale for sedumtage, der er løsningen for alle der vil have et unikt tag, og samtidig spare penge. Et såkaldt sedumtag er et dække af planter der spredes ud over taget, med et underlag der beskytter og isolerer taget. Det grønne tag beskytter taget og hjælper med at isolere huset, hvilket hjælper med at spare på energiregningen. Plantedækket skåner ovenikøbet både tag og tagrender ved at optage en masse regnvand. Og så er et tag dækket af grønne blomster unikt og anderledes at se på.

Bunddække til haven

Et bunddække er en måtte af smukke planter som du kan bruge som bund, hvor end du har jord i din have. Bunddækket optager al pladsen og dækker bunden for lys, så nælder, mælkebøtter, tidsler og alt andet ukrudt ikke kan vokse. Et bunddække er derfor løsningen til den dovne, men også smarte haveejer, der både ønsker at slippe for ”nøgne” pletter af uplantet jord og ønsker at slippe for at fjerne ukrudt i tid til anden.

Regnvandsanlæg

Mange husejere vælger i dag at få et regnvandsanlæg installeret. Det kan være en større investering, men er det hele værd og sparer sig selv ind over tid. Der findes mange forskellige regnvandsanlæg. Nogle graves ned under jorden og samler regnvandet i en beholder. Herefter kan du bruge det til at vande dine planter i perioder uden regn, eller måske til et springvand i din have.

Mere avancerede regnvandsanlæg kan også filtrere regnvandet så det kan bruges til husholdningsbrug. Sådan et regnvandsanlæg kan give besparelser på op til 50% af en husholdnings forbrug af rent drikkevand. Regnvand kan bl.a. bruges til toiletskyl og i vaskemaskinen.