Bliv klogere på håndsprit lige her

Sponsoreret indhold

Der kan ikke siges mange positive ting om COVID-19. Men der er ikke noget, som er så skidt, at det ikke er godt for noget. I den forbindelse kan man sige, at COVID-19 har været medvirkende til at åbne vores øjne op for, hvor vigtigt det er at have en god og sund håndhygiejne.

Hvis dette er noget, som du kan nikke genkendende til, skal du blot læse med videre her. I de nedenstående afsnit vil du nemlig blive klogere på håndsprit og spritservietter og få besvaret nogle af de mest stillede spørgsmål dertil.

Hvordan bruges håndsprit korrekt?

En helt korrekt anvendelse af håndsprit forudsætter, at dine hænder er rene og tørre som det første. Derfra er det vigtigt, at du tager en passende mængde. I denne sammenhæng skal du hellere tage for meget end for lidt. Når du har fået håndspritten i hænderne, skal du fordele og gnide det rundt i ca. 30 sekunder – og det er ikke nok blot at gøre det på håndfladerne. Det er også på håndryggen, mellem fingrene og op på håndleddet. Det er ligesom, når du vasker hænder.

Hvornår skal jeg bruge håndsprit?

Hvis du gerne vil opretholde en god og sund håndhygiejne, er det en god idé, at du altid har en mindre flaske håndsprit med på farten. Det hænger nemlig sammen med, at du skal spritte dine hænder af, hver gang du har rørt ved noget, som andre mennesker også har rørt ved. Det kunne for eksempel være offentlige knapper, gelændere og generelt de kontaktpunkter, som jævnligt bliver berørt af offentligheden.

Er der nogle krav til håndsprit?

Før noget kan defineres som håndsprit, så kræves det, at der en alkoholprocent på minimum 70 %. Hvis håndspritten er under 70 %, er den ikke kraftig nok til at gøre, hvad den skal gøre for at sikre dig en god og sund håndhygiejne.