Dette indhold er sponsoreret
Århus er i den grad en studieby. Det er efterhånden en known fact. Der bor rigtig mange unge i Århus, og mange af disse unge er i gang med et studie af den ene eller anden art. Det giver byen en fed vibe, og det gør også, at der er mange tiltag til studerende rundt i byen. Det hænger ofte sammen således, at hvis du er studerende, har du ikke alverdens luft i din økonomi. Nogle gange sidder du ret stramt i det, og du må give afkald på nogle af livets goder. Det handler om at finde ud af, hvor og hvordan du kan spare, men samtidig ikke sige nej til alt det sjove her i livet. Enters GoMore. GoMore er et genialt koncept, og især for Århus’ mange studerende. Det er billigt, fordi benzinregningen pludselig kan splittes mellem to, tre, fire eller hele fem mennesker. Derudover er GoMore en succes, fordi det er hyggeligt, det er klimavenligt, og det er nemt. Der er sådan set rigtig mange gode ting at sige om GoMore, og netop derfor er det så stor en succes blandt de mange studerende i smilets by.
Hvad er GoMore?
Hvis du ikke skulle kende GoMore, får du lynhurtigt forklaret konceptet her. Har du brug for et lift fra eksempelvis Århus til Odense, kan du søge i GoMore-appen efter lifts til netop denne rute. Omvendt, hvis du har en bil, og kører ruten Århus til Odense, kan du taste ind i app’en, at du kører ruten, så folk kan booke sig på den. GoMore er altså både en god løsning, hvis du har brug for et lift, og hvis du allerede kører en rute, og ønsker at betale mindre i benzin. Hvis du er studerende, men samtidig ejer en bil, kan det nemlig i den grad være en hjælp, hvis du ikke skal betale benzinregningen helt alene. Generelt kan der være en del dyre poster forbundet med at være bilejer. Hvis du er studerende, og har brug for en bil, men samtidig har et stramt budget, kan du blandt andet spare penge på to måder: Du kan finde din næste bil blandt billige brugte biler, og desuden gøre dine køreture til GoMore-lift.
Historien om GoMore
GoMore blev skabt af Mathias Møl Dalsgaard og Søren Riis, som begge har studeret filosofi i Tyskland. Netop i Tyskland var samkørsel et meget populært fænomen, hvilket var det der inspirerede drengene. Dette skete i 2005, og siden da er der sket en helt masse. Der er kommet nye investorere og partnere ind, og det hele har taget fart. Grundtanken bag det hele var at få mennesker derhen, hvor de skal, bringe mennesker sammen og passe bedre på vores planet. GoMore er en kæmpe succes rundt i landet, og er ikke længere kun at finde i Danmark. Det er blevet Skandinaviens største deleøkonomiske virksomhed, og har over 100 ansatte i over fem lande. Det startede i det små – med inspiration fra vores store nabo mod syd – og er nu blevet en stor succes i hele Skandinavien. Det må siges at være lidt af en succeshistorie.
Tag en klimavenlig beslutning – brug GoMore
Hvis du stadig ikke er bruger af GoMore, er her endnu en god grund til, at du måske bør overveje det: Det er en kæmpe hjælp i forhold til at passe på vores planet. I stedet for at fire mennesker tager hver deres bil den samme rute, kan de samles i én bil og spare en masse co2. Bilture er noget af det værste vi kan byde vores planet. Det er i den grad skadende for vores miljø, og derfor bør så få biler som muligt i virkeligheden køre. Det har i Danmark længe været problematisk at få folk til at tage offentligt transport, og det er ganske forståeligt. Offentligt transport er ikke særlig billigt, og det er heller ikke altid særlig belejligt eller behageligt. Af den grund var det i lang tid et problem at få folk til at stoppe med at køre i deres biler til alt. At GoMore nu er begyndt at samle folk i færre biler betyder, at det bliver meget mere acceptabelt netop at køre i bil til alt. Går du derfor op i at skåne vores planet så meget som muligt, bør du i den grad overveje at benytte GoMore. Det handler ikke om, at du fra den ene dag til den anden skal redde verden. Det er der ingen der kan. Ingen forventer af dig, at du skal leve 100 procent klimavenligt og bæredygtigt. Men hvis alle begynder at leve lidt mere miljøvenligt, eksempelvis spise mindre kød eller samle flere mennesker i én bil, skal vi nok alle sammen komme tættere på en grønnere og sundere planet. Måske du skulle skynde dig ind at hente app’en?