Var det på tide at reducere din afhængighed af sort energi?

Sponsoreret indhold

Varmepumper har du nok hørt om fra naboer eller i hvert fald lagt mærke til, når du går en tur ned langs nabolaget, hvor hus på hus lige pludselig bryster sig af en sær maskine placeret på muren. Du har flere gode grunde til at overveje en varmepumpe til dit eget hjem. Primært er der de to grønne grunde til at få én: Den miljømæssige og den pengebesparende grund til at få en varmepumpe opsat.

Hvad er en varmepumpe – og hvordan får du varmen?

Hvad er en varmepumpe egentlig? En varmepumpe er en maskine, der trækker varmeenergi ud af luft eller jord uden for hjemmet for så at sprede varmen inde i hjemmet. Varmepumper kan varme dit hjem op, selv når der virker koldt udendørs, og de kan være et fint supplement til konventionelle varmeløsninger. Alt efter varmepumpe får du enten din varme leveret via varm luft eller varmt vand.

Du har tre overordnede typer varmepumper at vælge fra

Du har tre overordnede typer varmepumper at kende til: Luft-til-luft-varmepumper, luft-til-vand-varmepumper og jordvarme. De to førstnævnte henter varme fra den udendørs luft, og jordvarme henter varme opbevaret i jorden via en nedgravet jordslange. Jordvarme og luft-til-vand-pumper giver dig begge varme i form af varmt vand, du så fx kan bruge til gulvvarme eller til dine radiatorer.

Mærk besparelsen så hurtigt som muligt – få en varmepumpe

Ved at få en varmepumpe til hjemmet gør du dig selv mindre afhængig af sort energi, og med tiden vil pumpen have tjent sig selv ind igen. Når først varmepumpen har betalt for sig selv, vil den store besparelse på energiregningen være til at tage og føle på. Jo før, du får en varmepumpe monteret, jo før kommer du til at mærke besparelsen. Hør derfor om dine muligheder inden for varmepumper.