Skab en mindeværdig begravelse med bedemand Århus

Annonce / sponsoreret indhold 

Når livets udløbsdato er nået, er det vigtigt at komme herfra med en mindeværdig begravelse. Det kan bedemand Århus hjælpe de pårørende med at skabe. 

Lad Bedemand Madsen stå for rammerne

Bedemand H.J. Madsen er en gammel bedemandsforretning, der med 4. generation har fået opbygget en stor ekspertise og omhu inden for området. Med flere afdelinger i Århus og omegn fordelt på Aarhus C, Højbjerg, Åbyhøj, Viby J og Trøjborg har Bedemand Madsen et stort lokalt kendskab, og har derfor gode muligheder for at skabe trygge rammer om begravelsen. Det er nemlig i særdeleshed vigtigt, at de pårørende befinder sig i trygge rammer, når der skal tages afsked med afdøde. Det er en utrolig svær tid, og man er som regel ramt af en utrolig stor sorg. Derfor kan det være svært at skulle tage stilling til alle de praktiske problemstillinger, der måtte være. Heldigvis kan din lokale bedemand hjælpe dig med netop dette. 

Der tilbydes praktisk rådgivning samt praktisk hjælp, så de pårørende får muligheden for at fokusere udelukkende på at tage afsked. Fokus skal nemlig være på afdøde denne dag, og ikke alle mulige andre praktiske gøremål. Med Bedemand Madsens mere end 100 års erfaring kan du være sikker på, at du får en god støtte og vejledning gennem hele forløbet. Det gælder ved assistance ved dødsfald, bisættelser og begravelser.

Hvad gør man når et menneske dør? 

Står man overfor, at ens kære lige netop er død foran én, kan det være svært at overskue næste trin. Hvis man oplever et dødsfald, skal man først og fremmest tage kontakt til en læge, der kan bekræfte dødsfaldet. Er dødsfaldet sket hjemme, skal man tage kontakt til en vagtlæge eller til afdødes egen læge. Selv dette kan være en svær process, og fra selve døden indtræder og til lægen udfylder en dødsattest kan der godt gå op til 6 til 12 timer. 

Opleves der den mindste tvivl om årsagen til dødsfaldet, skal man underrette politiet, og der vil blive afholdt et ligsyn. Er dette tilfældet, vil dødsattesten blive skrevet senere. 

Afdøde må faktisk ikke flyttes, før dødsattesten er skrevet. Men derfor er det altid en god idé at tage kontakt til en bedemand, selvom dødsattesten endnu ikke er færdigskrevet. Til trods for det, kan der stadig godt sættes gang i hele processen, og med fordele. Der er nemlig mange praktiske foranstaltninger, der skal tages stilling til. Og det er med udgangspunkt i den afdødes ønsker, at begravelsen bliver afholdt. 

Hvordan skal ceremonien afholdes?

Da det er den afdødes ønsker, man tager udgangspunkt i, hvis dette altså er bekendtgjort, skal dette naturligvis ære. Der findes mange forskellige ceremonier nu til dags, og dette er både i og udenfor Folkekirken. Men det er da også vigtigt at tage de pårørendes ønsker i betragtning, da det er dem, der skal bruge ceremonien som en form for afsked. Bedemand Madsen kan hjælpe med rådgivning og planlægningen af en sådan ceremoni.