Sådan får I mere tid som småbørnsfamilie

Dette indhold er sponsoreret

Det er hårdt at være småbørnsfamilie. De fleste slider i det for at balancere arbejde, kvalitetstid med børnen, deres romantiske forhold og forholdet til vennerne. Der er simpelthen ikke tid nok til alle de ting, man gerne vil nå. Det er meget frustrerende at opleve, at dagene smutter mellem fingrene, uden man rigtig er til stede for sine børn eller andre mennesker i ens liv.

Gør rengøring nemmere

En robotstøvsuger er effektiv og kan give dig meget ekstra tid i hverdagen. Se en robotstøvsuger test, så du kan finde den bedste robotstøvsuger til dit hjem. Rengøring er bare en tidsrøver. At gøre rent tager tid, og det skal gøres hele tiden. Hvis man har børn og kæledyr, så er arbejdsbyrden endnu større, fordi der er rod, madrester og hår i hele hytten. Når man har travlt, så er det en god idé, at gøre det så nemt som muligt. 

Det kan komplimenteres af en robotplæneklipper, der også bare kører af sig selv. Det handler om at udlicitere så meget arbejde som muligt, så man kan bruge tiden med sine børn og sin partner. Tid er den vigtige ressource vi har, så derfor skal vi passe på den.

Prioriter hårdt

Vær hårdhændet, når du prioriterer. Arbejd med, at det er helt okay at sige nej. Hvis en kollega vil have en kop kaffe, men du ikke kan overskue det, så må du gerne sige nej. Andre er ikke berettigede til din. 

Sid ned og skriv en liste over, hvad du gerne vil have mere tid til, og hvad du gerne vil bruge mindre tid på. Så bliver det helt konkret. Start med små skridt og ros dig selv, når det lykkedes. Rom blev ikke bygget på en dag, så at flytte dit overskud og din energi kommer til at tage tid, men med en dedikeret indsats, så skal de nok lykkedes. 

Sæt ambitionerne ned

Du skal ikke stresse dig selv, mere end det er nødvendigt. Sæt dine ambitioner for aftensmad og rengøring ned, det vigtigste for dine børn er din tid og dit nærvær. Det er helt okay, hvis huset ikke altid skinner, og der ikke altid er salat til måltidet, hvis I har grint, krammet og hygget jer i løbet i dagen.