Ny trend: Århusianerne dykker som aldrig før

Dette indhold er sponsoreret.

Århus Bugtens lækre og klare vand kan bruges til meget mere end strandture og lystfiskeri. Dykning er nemlig blevet utroligt populært blandt århusianerne, der har fået for vane at hoppe i de blå bølger for at undersøge, hvad der gemmer sig under den skinnende overflade.

Udstyr til dykning

Hvis du selv overvejer at gå i gang med at dykke, er der masser af steder at udforske i og omkring Århus. Men før du kan komme i gang, skal du selvfølgelig have det rigtige udstyr. Det kan være en dyr fornøjelse at købe dykkerudstyr, hvis du vil have hele pakken, men hvis du er nybegynder, kan du sådan set bare nøjes med et simpelt dykkersæt.

Et dykkersæt består af de mest basale stykker udstyr til dykning. Typisk er det bare to dele, som er dykkermasken og snorklen. Med disse to simple ting kan du faktisk komme i gang med at dykke og snorkle – uden det kommer til at koste dig en formue.

Hvilket dykkersæt skal du vælge?

Der findes mange forskellige typer af dykkersæt, og deres kvalitet afhænger meget af prisen. Men med det sagt så er der alligevel nogle basale ting, du kan kigge efter for at få så meget for pengene som muligt.

Når du køber en dykkermaske, skal du første og fremmest sørge for, at den har 180 graders udsyn, så du får de bedste forudsætninger for at opdage havets skjulte skatte. Og af samme grund er det også vigtigt, at du tjekker, om dykkermasken har antidug-linser, der forbliver klare både over og under vandet

Når det kommer til snorkel, kan det bedste betale sig at holde sig til det simple. En snorkels funktion er ikke andet end at give dig mulighed for at trække vejret under vandet, og der er således ingen grund til at bruge penge på ekstravagante snorkler med mange funktioner.