Fjer

Konceptuel electro-soul fra aarhusianske Fjer

Sanger, sangskriver og producer – de musikalske talenter er mange. Bag kunstnernavnet Fjer står den 22-årige Maja Barløse, der med sin musik bevæger sig inden for elektro-soul genren med spor fra både elektronisk R’n’B og 90’er hiphop.

I forbindelse med udgivelsen af Fjers nye EP, Beautiful Home, fik Aarhus Panorama mulighed for at stille hende nogle spørgsmål om udgivelsen og inspirationen bag projektet. I anledningen af hendes nye EP spiller Fjer også hele to koncerter i Aarhus inden for nær fremtid, henholdsvis den 28. november på Café Stardust og den 4. december i Langenæs Kirke.

Hvordan vil du beskrive din musik?
Jeg vil beskrive min musik som nordisk elektro-soul. Man kan tydligt høre tonen af min opvækst i det kolde Danmark. Men også de chancer jeg har taget i forbindelse med mit ophold i USA, hvor lyden er mere kommerciel og poleret.

Hvilke tanker har du gjort dig omkring din nye EP-udgivelse Beautiful Home?
Beautiful Home fortæller en historie om det brownstone-hus, jeg boede i i Brooklyn, som personlig assistent for en gammel dame. Historien fortælles fra gulvet til taget, og var i sin konceptuelle form en rigtig udfordrende EP at lave. Men samtidigt boblede inspirationen også i mig, så på den måde skulle den ligesom bare ud. Jeg håber lytteren kan komme med ind i historien og føle sig som en del af rejsen, jeg var på, da jeg boede i det store, magiske hus.

Hvorfor er det en oplevelse at se dig spille live?
I forbindelse med historien på EP’en har jeg udviklet et konceptshow. Det er det jeg hovedsageligt spiller med for tiden og vi har været rundt en masse fede atypiske steder (kirker, skoler, museer etc.). Det har til formål at integrere sangene på EP’en i en visuel oplevelse, som genkalder stemningen i det gamle hus. Jeg synes det er noget af det mest personlige og intime, jeg nogensinde har været ude at spille for folk. Det håber jeg selvfølgelig fanger publikum, så de får en speciel oplevelse, og ikke bare en koncert.

Hvad eller hvem har dine inspirationskilder til musikken været?
På den nye EP, blev jeg inspireret af 90-årige Alice og det hjem hun havde bygget sit liv op i. Det fangede mig at komme ind i et andet menneskes liv. Når jeg gik rundt i huset, følte jeg at jeg gik rundt i minder og historier, og kunne forestille mig hvordan livet var blevet udspillet i de forskellige rum. Det var en meget inspirerende tid. Jeg bliver generelt inspireret af mennesker, livet og de skæve ting, ingen tør snakke om.

Hvad er Fjers planer og mål for 2015?
Jeg regner med at tage til USA over sommeren og arbejde på at færdiggøre mit debutalbum. Jeg har samlet sange sammen over lang tid og vil kun have de bedste sange på. Jeg har en million idéer til udgivelse, koncepter, looks osv., men jeg holder også kortene åbne. Derudover vil jeg gerne ud at spille en masse, da det giver sangene nyt liv. Jeg håber på 2015 bliver ligeså travlt et år som 2014 var – gange 2!

Hvilke lokale kunstnere synes du vores læsere skal holde øje med lige nu?
Jeg er helt vild med WHOISLOUIS, som spiller drømmende elektro-pop. Forsangeren Greta har de skæve idéer og er ikke bange for at udnytte sin fine, flyvske stemme. Jeg var så heldig at få hende med på titelnummeret på min EP.

Giv vores læsere en grund til, at de skal tage ned og se din releasekoncert på Stardust?
Til mit release party på Cafe Stardust får jeg muligheden for at fejre udgivelsen af Beautiful Home og at historien er blevet fortalt. Det bliver en meget intim og hyggelig aften, da der jo ikke er meget plads. Men de dagligstue-vibes man får, når man træder ind ad døren på stedet, passer perfekt til temaet på EP’en. Og så giver jeg et par numre for at markere at musikken er så vigtig for mig. Jeg håber og tror, det bliver en magisk aften.