Frederiksbjerg

Frederiksbjerg: Byplanen der gjorde Aarhus moderne

Den nyeste del af Frederiksbjerg strækker sig fra Sct. Pauls Kirke til Ingerslevs Boulevard. Kom med på en gåtur gennem 25 års byhistorie, og hør blandt andet om Hack Kampmanns og stadsingeniør Charles Ambts, banebrydende og æstetiske byplan, der skulle omdanne Aarhus til en moderne storby.

Du kender arkitekten Hack Kampmann fra historiske bygninger som Aarhus Teater, Aarhus Katedralskole og Marselisborg Slot. I løbet af 1900-tallet var han én af byens mest markante arkitekter. Og så er han desuden hånden bag den imponerende byplan, der har været med til at give Frederiksbjerg sit helt særlige præg med de brede boulevarder, store gader og imponerende pladser.

Tag med på en vandring i 25 års vigtig byhistorie, når podcasten ”Aarhus i Ørene” inviterer dig med fra Sct. Pauls Kirke på Frederiksbjerg til Sct. Lukas Kirke på Ingerslevs Boulevard. Turen går desuden igennem Odensegades flotte bygninger og forbi Ingerslev Torv.

Podcasten er 2. afsnit i en serie om Frederiksbjerg. Hør det første afsnit her.

Om Aarhus i ørerne:

  • Podcastinitiativ Lydland og Aarhus Stadsarkiv er gået sammen at skabe lydfortællingerne Aarhus i ørerne. Podcastrækken præsenteres i et samarbejde med Aarhus Panorama.
  • Projektet er støttet af Aarhus 2017s pulje OFF TRACK 2017.
  • Læs mere om projektpartnerne Aarhus Stadsarkiv og Lydland.
  • Podcasten kan også lyttes i iTunes her.