Sponsoreret indhold
Rigtigt mange danskere går med overvejelserne om at spekulere i ejendomsinvesteringer. Det er dog de færreste, der aktivt vælger at investere i ejendomme. Det har uden tvivl noget at gøre med den høje indgangsbarriere, der kan være grundet priserne og det likviditetsbehov, der er.
Ønsker man at investere i ejendomme, så er det et krav, at man har frie likvide midler til at kunne betale en udbetaling – eller man på anden vis har oparbejdet en friværdi eller lignende, som kan fungere som udbetaling.
Det er dog ikke mange mennesker, der har en masse penge stående; og skulle man have det, kan det virke skræmmende at skulle foretage en ejendomsinvestering. Historisk set har det dog vist sig at være en fornuftig investering. Netop derfor er det også relevant at kigge på, om det er en god idé at gøre i Aarhus.
Priserne i Aarhus er historisk set steget
Ligesom i de fleste storbyer i Danmark, så er priserne på ejendomme i Aarhus også steget historisk set. Spørgsmålet er naturligvis, om det fortsat kan stige – her er eksperter relativt enige om, at det på lang sigt burde stige, men at det på kortere sigt godt kan være volatilt. Dette bør man derfor være opmærksom på, hvis man ønsker at investere kortsigtet.
Generelt frarådes det at investere kortsigtet i ejendomme – men ligesom alt muligt andet, er der naturligvis to sider af en sag. Derfor skal dette ikke ses som værende økonomisk rådgivning.
Er ejendomsinvestering noget for dig?
Du skal naturligvis gøre op med dig selv, om investering i ejendomme er noget for dig. Ved at investere i mursten binder man en del likviditet, som i første omgang ikke kan komme ud og arbejde på anden vis. Dette skal man være opmærksom på.
Derudover kan det være spændende at dykke ned i, om man kan foretage ændringer ved ejendommen, som gør, at den bliver mere værd. Det klassiske eksempel er købet af ejerlejligheder, hvor badeværelset kan shines op. Formår man at gøre dette, kan der være penge tjent allerede ved renoveringsarbejdet. Man kan, med andre ord, spekulere i renovering af lejligheder og boliger.
Hvordan kan man ellers forrente sine penge?
Når det kommer til forsøget på at forrente sine penge, så er der flere forskellige metoder til dette. En af de mest gængse er naturligvis at investere i aktier. Det er relativt nemt at komme i gang med, og der er ikke et krav om, at man skal smide x antal hundrede tusinde kroner i puljen. Du kan komme i gang med det, som du har til rådighed – husk dog aldrig at købe aktier for mere, end du har råd til at tabe, da der altid vil være en risiko forbundet med dette.