Dette er sponsoreret indhold
Man bliver optaget på en videregående uddannelse, når myndighedsalderen, starter på sit første job – for mange er det milepæle i rejsen mod at blive voksen, der ofte indebærer, at man bl.a. bliver nødt til at flytte til en anden by, ofte i den anden ende af landet. En af de ting, man i den forbindelse skal træffe beslutning om er, hvor man skal bo. Der er flere muligheder at vælge imellem. Man kan leje en etværelseslejlighed, bo sammen med en kammerat, dele et værelse eller bo på kollegium. Det er en god idé at finde ud af, hvad for nogen fordele og ulemper der er ved hver af ovennævnte muligheder og så træffe sin beslutning.
En lejlighed til sig selv
Den første mulighed er at leje en lejlighed til sig selv. Dette er den perfekte løsning, især for mennesker, der sætter pris på ro og privatliv og ikke bryder sig om at tage den risiko, der er forbundet med at bo med en fremmed. Sandheden er jo, at vi ikke kan være sikre på, om vi er på bølgelængde med vores bofælle. På grund af de høje priser på lejelejligheder i de store universitetsbyer er der dog ikke ret mange studerende, der vælger den mulighed. Ud over en såkaldt præmie skal man regne med at skulle betale depositum samt regninger for forbrug og andre ydelser, som hurtigt kan sluge størstedelen af vores budget. Hvilke alternativer findes der til at bo til leje alene?
Bo sammen med en bofælle
I de fleste byer findes der såkaldte studieboliger, dvs. lejligheder indrettet med særligt henblik på udlejning til flere personer. Man lejer et værelse og har mulighed for at benytte såkaldte fælles arealer såsom køkken og bad. Afhængigt af lejligheden og værelsets areal kan der være tale om enkelt- eller dobbeltværelser, hvilket naturligvis påvirker den endelige pris. Derudover er prisen for at leje en større lejlighed i København, en af Europas dyreste hovedstæder, ca. 16.600 Kr. om måneden, og den gennemsnitlige indkomst udgør 43.500 Kr. Løsningen er perfekt til vennegrupper og folk, der ikke er bange for at bo sammen med en bofælle. En anden mulighed er at leje et værelse hos familie eller en ældre person. I så fald er der dog desværre en risiko for, at udlejeren kommer til at blande sig i vores liv og prøver at pådutte os sine egne regler. I København koster det mellem 4.000 Kr. og 7.000 kr. at leje et enkeltværelse.
Bo på kollegium
En af de billigste boligløsninger. Standarden af værelser på de offentlige kollegier er dog varierende. Mange af dem har ikke været renoveret i lang tid. På de fleste kollegier er værelserne mindst til 2-3 personer, og køkkenet og bad er fælles for hele gangen. Og selvom et kollegium er en ganske attraktiv løsning når det gælder prisen, skal man huske på, at det kan være ganske svært at få ro og alenetid. Derudover er det ikke alle, der kan regne med at få en plads på et offentligt kollegium. Der er begrænset antal pladser, og adgangskriterierne er for mange vanskelige at opfylde. Hvordan er det egentlig på kollegium? Mange associerer det at bo på kollegium med bølger af endeløse fester og totalt kaos. Selvom der selvfølgelig er et gran af sandhed i det, fordi det normalt er vanskeligt at få tid alene, kan man til gengæld regne med en hyggelig, familieagtig stemning og hjælp fra de andre, hvilket også er enormt vigtigt.
BaseCamp – alternativ til at bo alene og traditionelle løsninger
Er du et udadvendt, socialt menneske, der gerne vil opleve stemningen på et kollegium, men samtidig sætter pris på alenetid og komfortable vilkår? Så kan BaseCamp, dvs. premium studieboliger i København, måske være den perfekte løsning for dig. BaseCamp kollegier byder på fuldt udstyret, moderne interiører i stilrent design, nøje udvalgt beliggenhed og ikke mindst god stemning. Der kan vælges mellem enkelt- og dobbeltværelser, og priserne starter ved 4.950 kr. pr. måned. Der er køkken og bad på hvert værelse, og på kollegiet findes der også et vaskerum, en restaurant (til dem, der ikke bryder sig om eller ikke kan lave mad selv), en butik og et træningslokale til fri afbenyttelse! Så har du alt det, der skal til for at overleve, lige ved hånden.
Vil du have mere? På visse BaseCamp faciliteter findes der også biografsale. Derudover er der fællesarealer, hvor du kan være sammen med de andre, og lokaler til såkaldt stille læsning, hvor du kan være alene i fred og ro uden at blive forstyrret. Det lyder dejligt, ikke også?
Så hvis du godt kan lide at etablere nye venskaber og samtidig ønsker komfortable boligforhold, er BaseCamp den perfekte løsning! Hvis man bor på et privat kollegium bliver det at studere endnu sjovere, og mange studerende synes, at København er den perfekte by at studere i. Kompakt, med god adgang til alle de steder, der kan være vigtige for en studerende, fuld af liv og med et bredt undervisningstilbud – 11 universiteter, herunder universitetet i Roskilde, i Aalborg eller Syddansk Universitet, der tilbyder gratis undervisning.