Mit navn er.. Mads Mygind, og jeg er.. digter. Derudover er jeg formand for LIPS (Litteraturen På Scenen) og cand.mag. i Nordisk Sprog og Litteratur. Når jeg ikke skriver digte eller optræder med dem, underviser jeg skrivende i alle aldre på blandt andet Skrivekunstskolen, Århus Billed- og Medieskole, på gymnasier og højskoler, mm.

Mit stærkeste minde fra Aarhus er.. snart et år gammelt. Hele 2017 var et travlt og godt år for mit forfatterskab. Jeg deltog i flere kulturhovedstadsprojekter som digter. Men det største var uden tvivl at opleve mit digt ”VI ER HER NU” blive afspillet på havnen i Århus for 10.000 mennesker som afslutning på kulturhovedstadsåret. Jeg så det med min familie, min kæreste og mine venner, og det var på alle måder en rørende oplevelse.

Jeg har en svaghed for.. fodbold. Spille det. Tale om det. Se det. Tænke over det. Resultater. Formationer. Odds. Interne opgør. Transfers. Karriestop. Spillertrøjer. Slutrunder. Derfor takkede jeg straks ja, da jeg blev spurgt, om jeg ville skrive et VM-digt til åbningen af både LiteratureXchange og VM i fodbold i år, som åbnede samme dag

Hvis jeg var borgmester i byen.. ville jeg sikre, at alternative kunstneriske og sociale miljøer, som Institut for (X) og Sydhavnen, får plads at brede sig på. Jeg ville bygge flere boliger som studerende, pensionister og lavtlønnede kan bo i, så der er plads til alle slags mennesker i byen. Og så er der museer i Århus, som der ikke findes lignende af i resten af verden. Museum Ovartaci er fuldstændig enestående og fortjener de bedst mulige rammer til at formidle deres værker (og deres viden om psykiatrien). Og så et mere banalt ønske: Et rigtigt fodboldstadion til byens hold.

Jeg kommer aldrig til at forstå.. at alle mennesker skal dø. Jeg ved det godt. Sådan er det. Den viden har jeg. Og jeg ser det også ske: Nu findes dén person ikke længere. Dén person er død. Det konstaterer jeg. Sådan er det. Men jeg forstår det ikke.

Et sted, jeg elsker i Aarhus, er.. Riis Skov, som jeg bor tæt på og tit går rundt i. Jeg går også dagligt gennem Nordre Kirkegaard, hvor så mange forskellige træer og buske blomstrer over gravstenene. Det er et godt sted at tænke over liv og død og liv.

Jeg bruger for meget tid på.. at have ondt i ryggen. På ikke at lave de rygøvelser, jeg skal. På at tænke på, at jeg har ondt i ryggen og irritere mig over, at jeg ikke laver de rygøvelser, jeg skal.

Mine venner siger altid til mig.. husker du at trække vejret? Og så gør jeg det. Og så holder jeg vejret, indtil den næste siger det til mig.

Folk ved ikke.. at jeg lige har tændt en stjernekaster! Fandt den i skabet, omme bag gavepapiret, da jeg ledte efter en kuvert.

Jeg bliver inspireret af.. klichéer – de er sprogets fossiler; en lille forstenet sandhed.

 

‘Ordet er frit’ er en række holdningsbaserede indlæg skrevet af spændende personligheder med tilknytning til Aarhus, der tør være klare i spyttet. Holdningerne er nødvendigvis ikke et udtryk for redaktionens overbevisninger, men er udelukkende udtryk for den enkelte gæsteskribents synspunkter.