Hver mandag giver vi dig en kulturguide til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for hjernen, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden direkte i din mailboks.

FOR Øjnene

Swingerklubben inviterer til 20’er-fest
På fredag byder Swingerklubben op til dans i Åbyhøj. Temaet er de brølende 20’ere, så begivenheden spejler sig naturligvis i de grandiose fester, der skildres i Fitzgerald’s klassiker The Great Gatsby. I centrum er swingmusikken fra 20’erne og 30’erne, som aftenens DJ mixer med nutidige beats for at skabe den mest attraktive dansemusik. Derudover svinger Aarhus Lindy Hoppers forbi, og de vil lokke deltagerne ud på dansegulvet for at lære autentiske trin fra sig. Arrangementets dresscode opfordrer til festligt og selskabeligt tøj i stil med aftenens tema.

Dato: Fredag d. 3. marts        Tid: 21.00 – 02.00         Sted: Elværket Åbyhøj       Pris: 100 kr.

FOR Ørene

Disney-nostalgi med Luftens Helte
Studenterhuset inviterer på lørdag til Disney-koncert med orkestret Luftens Helte, der åbner op for det store animationskatalog og spiller de mest populære sange fra perioden 1950-2000. Heriblandt byder de på musik fra film som Aristocats, Junglebogen, Pocahontas, Herkules, Tarzan, Den Lille Havfrue og Aladdin. Inden koncerten står orkestrets to kapelmestre for et kort oplæg om det musikalske udtryk under Disney-renæssancen fra 1989-1999.

Dato: Lørdag d. 4. marts        Tid: 19.30 – 22.00         Sted: Studenterhuset       Pris: 50-100 kr.

FOR SMAGSLØGENE

Smag på det 20. århundrede
Menuen står på spiselig historie, når sidste halvdel af 1900-tallet serveres som fem autentiske retter – én per årti. Mens deltagerne spiser sig klogere på køkkenet, sørger madhistoriker Dorthe Chakravarty for sideløbende at guide gæsterne igennem gastronomien. Kokkeholdet bag den appetitlige tidsrejse er fra Turbinehallen, og de lægger ud med den mest typiske danske ret fra 50’erne, dog i nyfortolket version, nemlig grød. Siden får tallerkenerne mere eksotisk indhold for til sidst at bære præg af nordisk inspiration.

Dato: Lørdag d. 4. marts        Tid: 18.30 – 22.00         Sted: Auktionshuset, Mejlgade 45       Pris: Fra 700 kr.

FOR LEGEBARNET

Bliv kongen af brætspil
Aarhus Brætspilsfestival byder dig i weekenden til at tage plads ved bordet og nørde løs med terninger, kort og brikker fra et kæmpe udvalg af nye og gamle spil. Arrangementet er zoneopdelt, så begyndere, øvede og eksperter alle kan få den rette udfordring. Du finder desuden konkurrencer, butikker og en hel afdeling dedikeret til figurspil, hvor du virkelig kan fordybe dig i din karakter.

Dato: Fredag-søndag den 3.-5. marts       Tid: 17.00      Sted: Kragelundskolen, Højbjerg     Pris: 35-135 kr.

FOR Hjernen

Ovartaci og kønsskifte i fokus
Bliv indført i kønskorrektionens historie, når Museum Ovartici på søndag stiller skarpt på den berømte kunster Ovartaci, som museet har taget navn efter. Arrangementet starter med, at lektor i litteratur Dag Heede fortæller om kønskorrektioner i et historisk tilbageblik. Derefter går turen videre til forfatter Lars Morell, der holder foredrag om Ovartici, som inderligt ønskede at blive kvinde.

Dato: Søndag d. 5. marts       Tid: 14.00 – 16.00       Sted: Museum Ovartaci         Pris: 100 kr.