Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for ørerne, litteraturelskeren, pulsen, pengepungen og øjnene.

For ørerne 

Karl William vender hjem  
Sangeren Karl William har de seneste år plantet sin talentfulde stemme solidt på den danske musikscene. Sidste år udgav han albummet “Livet, Faldet & Alt Det Andet”, der handler om kærlighed, brud, hjertesorg og alt derimellem. Som en del af sin turné vender Karl William hjem til Aarhus, og på lørdag kan du opleve ham i Musikhuset. 
Dato: Lørdag den 23. februar Tid: 20.00-21.15 Sted: Musikhuset Aarhus Pris: 225 kroner.

For Litteraturelskeren

En festival fuld af ord
Når “Vild med ORD” på fredag slår dørene op til den årlige litteraturfestival er det med “Ny Strøm” som årets tema. Litteraturfestivalen er for alle, som elsker bøger, ord og ikke mindst hyggeligt selskab. Besøgende kan blandt andet glæde sig til at opleve forfattere og illustratorer fortælle om klimalitteratur, graphic novels, feminisme og kønsidentitet. Find inspiration til din nye yndlingsbog eller ord, og måske du er heldig at møde din yndlingsforfatter. 

Dato: 22. og 23. februar Tid: Fredag 18.30-21.30 / Lørdag 09.00-21.30 Sted: Godsbanen  Pris: Fra 150 kroner.

For pulsen

Vinterløb i Tivoli Friheden 
Aarhus Motion afholder for 36. år i træk vinterløbet, og på søndag lyder startskuddet ved Hermans i Tivoli Friheden. Hermans og sovende forlystelser danner rammerne for det andet af de i alt fire vinterløb, der afholdes denne vinter. Alle kan være med, uanset om man er nybegynder eller rutineret. Denne søndag kan du springe ud på 5 kilometer eller forsøge dig på en 10 kilometers rute. Afhængigt af distancen kan løberne glæde sig til en frisk løbetur gennem Marselisborg Skov, Mindeparken, Havreballeskov og Forstbotanisk have. 

Dato: Lørdag den 23. februar  Tid: 10.00-13.00 Sted: Hermans, Tivoli Friheden Pris: 250 kroner.

For Pengepungen

Byt til nyt i FællesSkabet 
Fejlkøb, for småt, for gråt. Har du også tøj, der igen og igen bliver proppet langt ind bag i skabet og aldrig bliver taget på. På søndag kan du tage i TøjFællesSkabet og ombytte det tøj, du ikke bruger til points, som du derefter kan bruge til at bytte dig til nyt. Glæd dig til at gøre en bæredygtig og god handel for pengepungen. Denne dag er bytningen kun for dametøj.Dato: Søndag den 24. februar Tid: 13.00-15.00 Sted: Trøjborg Beboerhus  Pris: 40 kroner.

For øjnene

Holberg-klassiker i Aarhus Teater 
Tag i Aarhus Teater og oplev Christian Lollikes remertvindende version af Holberg klassikeren Erasmus Montanus. En forestilling om bondedrengen Rasmus Berg, der vender tilbage til sin fødeby på bjerget med en belærende og arrogant indstilling. Han vigter ud med filosofisk lærdom, og især påstanden om at jorden er rund får byen på den anden ende. Oplev forestillingen mandag til lørdag frem til den 16. marts.Dato: Mandag-lørdag frem til den 16. marts Tid: Mandag-torsdag 19.30 / Lørdag kl. 16.00 Sted: Aarhus Teater  Pris: Mandag-torsdag fra 115 kroner / Fredag-lørdag fra 160 kroner.