Hver mandag giver vi dig en kulturguide til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for hjernen, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden direkte i din mailboks.

FOR Øjnene

Lysende tekst ruller over Bispetorv
På lørdag blænder den amerikanske kunstner Jenny Holzer for første gang op for sit værk til Kulturbyen. Ved hjælp af en stærk lampe projicerer hun tekst op på Bispetorv og Aarhus Teaters mure. Temaet for teksten er byens kulturarv fra vikingetiden og frem til i dag. Hun har tidligere brugt lysende tekst som kunstnerisk udtryk på blandt andet Louvre i Paris, Den Spanske Trappe i Rom og Rockefeller Center i New York. Kunstværket lyser op i udvalgte tidsrum til og med den 6. marts.Dato: Lørdag d. 25. februar        Tid: 20.00 – 22.00         Sted: Bispetorv       Pris: Gratis

 

FOR Ørene

Godsbanen hiphopper hele dagen
Aarhus Get Down er navnet på Godsbanens kommende hiphop-event, der starter med gratis workshops i breakdancing og dj’ing for børn og unge. Senere er det tid til call out battles, hvor dagens otte mest talentfulde dansere skal konkurrere mod hinanden på hold à to. Afslutningsvis tager arrangementets afterparty over, som byder på festlig musik og stemning med 70’erne og 80’erne som forbilleder.Dato: Lørdag d. 25 februar        Tid: 12.00-04.00         Sted: Godsbanen       Pris: Gratis, dog 40 kr. for afterparty

FOR pengepungen

Plask rundt i filmkunst på ARoS
På lørdag vises Jack Hazans film ”A Bigger Splash” fra 1974 på ARoS. Arrangementet er koordineret af ARoS Public Filmklub, og den introduceres af Mads Mikkelsen, programlægger på dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX. Dagens udvalgte film berører emner som erotik, skønhed, homoseksualitet og nydelse med kunstverdenerne i London og New York som lærreder. Omdrejningspunktet er den engelske maler David Hockney og hans liv mellem 1971 og 1973.Dato: Lørdag d. 25 februar        Tid: 11.00-13.00         Sted: ARoS       Pris: Gratis (efter betalt entré)

FOR FAMILIEN

Ferien fortsætter i Den Gamle By
Hvis du ikke fik oplevet de børnevenlige aktiviteter i Den Gamle By, mens den traditionelle vinterferie stadig gjaldt, så kan du nå det endnu. Her varer vinterferien nemlig også hele uge 8, og der er stadig masser af fastelavnsris at lave. Desuden holder bageren, konditoren, boghandleren og isenkræmmeren åbent, og Smykkeskrinet byder fortsat på en helt ny udstilling af smykker fra det 20. århundrede.Dato: Hele ugen, d. 20.-26. februar       Tid: 10.00-16.00      Sted: Den Gamle By     Pris: Gratis (efter betalt entré for voksne)

FOR Hjernen

Foredrag: Lykke Friis tackler Brexit
Sidste år bød på flere store politiske omvæltninger rundt om i verden. En af de mest markante var Storbritanniens udmeldelse af EU, populært kaldet Brexit. På onsdag stiller Lykke Friis skarpt på ”Den vanskelige skilsmisse”, som hun har døbt sit foredrag. Arrangementet finder sted på Dokk1, og det er kommet i stand efter samarbejde med FOF Aarhus.Dato: Onsdag d. 22. februar       Tid: 19.30       Sted: Dokk1         Pris: 150 kr.