Hver mandag giver vi dig en kulturguide til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden lige i din mailboks.

FOR ØJNENE

Teater / kunst

Forestilling: Post No Bills
Kom og oplev den Reumert-vindende forestilling ”Post No Bills”. En af landets mest kompromisløse og roste dansere, Kitt Johnson, stiller et meget aktuelt spørgsmål: Kan vi finde tilbage til vores medmenneskelighed på den anden side af krisen? Det er Rethink Human Being, der sammen med Bora Bora præsenterer danseforestillingen. En forestilling, som har fået anmeldelserne til at strø om sig med rosende ord.

Dato: 14. december    Tid: 20:00     Sted: Bora Bora     Pris: Varierer

 

FOR ØRENE

Musik / foredrag

All Female Line-Up
Onsdag kan du opleve ”La Femme” i bedste stil. Det er en aften, hvor der bliver spillet livemusik i kvindernes tegn. Du kan opleve ”Fjer”, ”Gottschalk” og ”WHO IS LOUIS”. Bag aliaset ”Fjer” står den 23-årig sangerinde, sangskriver og producer, Maja Barløse, hvis musik bevæger sig i elektronisk R’n’B. ”Gottschalk” udgøres af 29-årige Maria Gottschalk, som blander elektroniske synthesizers og beats med en kærlighed for 70’ernes autentiske singersongwriter-lyd. Aarhusianske ”WHO IS LOUIS” er med tyske Greta Louis i front, som pt. stormer frem på den danske elektroniske scene. Så kom og oplev tonerne af kvindelige stemmer helt ind i krop og sjæl.

Dato: 16. december    Tid: 20:00     Sted: HeadQuaters     Pris: 50 kr. i entré

 

FOR PENGEPUNGEN

Kvit og frit

Julekoncert
Kom til en gratis og skøn julekoncert med studerende fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus Domkirke. I år med uddrag fra Bachs Juleoratorium. Der er derfor lagt op til en perfekt kombination af stemningsfuld blæsermusik og smukke pigestemmer. Det er nødvendigt at troppe op i god tid for at få en plads.Dato: 18. december    Tid: 15:00     Sted: Aarhus Domkirke     Pris: Gratis

 

FOR FAMILIEN

Aarhus Skøjtebane
Traditionen tro kan hele familien hente skøjterne frem fra loftet og tage en tur på den glatte is. Den udendørs skøjtebane har længe været en elsket aktivitet i juletiden i Aarhus, og også i år holder den til i de flotte omgivelser foran Musikhuset. Det er gratis at skøjte, hvis man medbringer egne skøjter. Ellers kan man leje skøjter i området omkring skøjtebanen.

aarhus skøjtebane

Dato: 18. december    Tid: 15:00     Sted: Rådhusparken     Pris: Gratis

 

UDEN FOR KATEGORI

Xmas Regaae Splash
Kom til årets ultimative brag af en reggae/dancehall-julefest lige i hjertet af Aarhus. Ud over en masse store reggae- og dancehall-lydstemmer, vil der være live-optræden med tre af de mest energiske kunstnere inden for genren: Omar Perry, DJ/sanger Karamanti og Zimbabwe Pops Jabu. Der er således lagt i kakkelovnen til lidt af en (jule)fest.

Dato: 19. december    Tid: 21:30     Sted: Ny V58     Pris: 85 kr. i forsalg, 100 kr. i døren