Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for ørerne, historieelskeren, julestemningen, genbrugshajen og for hjernen.

FOR ørerne   

Fire upcoming bands på Train
Tag del i det spritnye aarhusianske musikinitiativ ROU, når de for femte gang i år arrangerer musikoplevelser for unge i Aarhus og omegn. Denne gang går det løs på Train, hvor fire upcoming bands sammen vil give et brag af en koncertaften. De fire bands er Astronaut, KLIPO, Pony Marshall og VIVA VOOM, der hver især bevæger sig inden for musikgenrer som rap, indierock, og elektronisk musik. ROU’s formål er at skabe gode men billige musikaftener for unge, og du kan derfor opleve de fire bands for bare 20 kroner.Dato: Fredag d. 14. december  Tid: 20.00 – 01.00  Sted: Train  Pris: 20 kr.  

 

For historieelskeren  

Den store StorySlam finale
Året igennem har Teater Katapult afholdt StorySlam-aftenener, hvor ganske almindelige mennesker fortæller virkelige historier fra deres eget liv. Hver aften har publikum kåret en vinder, og på torsdag er disse vindere nu klar til den helt store StorySlam finale, den såkaldte Grand Slam. Som publikum kan du glæde dig til en aften i selskab med de bedste historiefortællere, der hver især har forberedt sig grundigt på unikke og tænkevækkende historier fra deres liv. Billetterne kan kun købes på dagen, men til gengæld får du et glas bobler med i prisen.  Dato: Torsdag d. 13 december Tid: 20.00 – 22.00 Sted: Teater Katapult  Pris:  80 kr. (kun salg i døren fra kl. 19.15)

 

For julestemningen

Luciaoptog i regnbuen
Den 13. december er som altid dagen for det smukke Luciaoptog, og denne gang kan du glæde dig til, at lyset bæres frem af 40 børn og unge på ARoS kunstmuseum. Det spektakulære optog starter i museets formidlingscenter på niveau 3 og bevæger sig lige så stille op igennem museets mange etager, hvor det til sidst når den ikoniske regnbue. Til slut synges hele Luciasangen på gangbroen over det åbne rum på niveau 8. Uanset om du i forvejen er på museet eller befinder dig på gadeplan, kan du nyde det smukke optog i alle regnbuens farver.Dato: Torsdag d. 13. december   Tid: 15.00 – 17.00   Sted: ARoS   Pris: Alm. entré (Voksne: 130 kr./ unge u. 31/studerende: 100 kr. / Børn u. 18: Gratis)

 

For genbrugshajen 

Kostumesalg på Aarhus Teater
Har du blik for lækre genbrugsfund? Så kan du både fredag og lørdag tage til kostumesalg på Aarhus Teater. Her kan du finde smart vintagetøj eller flotte kostumer til næste udklædningsfest. Kostumelageret rummer mere end 15.000 beklædningsdele, der siden teatrets åbning i 1900 er blevet syet specifikt til de mange kendte og mindre kendte skuespillere. Der vil være et hav af kostumer til rådighed i mange forskellige farver og størrelser. Priserne vil ligge mellem 50 til 1500 kr. Teatrets skræddere står klar med målebånd og rådgivning, så du kan finde de kostumer, der lige præcis passer dig.Dato: Fredag d. 14. december – lørdag d. 15. december Tid: Fredag: 12.00 – 19.30 / Lørdag: 10.00 – 16.00  Sted: Aarhus Teater  Pris: Gratis entré

 

For hjernen

Foredrag med Christine Feldthaus
Hvad optager danskerne lige nu? Det vil Christine Feldthaus give sit bud på, når hun i morgen tegner et humoristisk og ironisk portræt af danskerne, deres holdninger, livsstil, adfærd og forbrug. En lang karriere i reklamebranchen har givet hende indsigt i livsmønstre og mennesketyper, hvilket også gjorde hende til en af eksperterne i programmet ‘Kender du typen?’ på DR 1. Glæd dig til et skarpt og humoristisk foredrag, når Christine Feldthaus tager dig med på en rejse henover moderne livsførelse med Kählervaser, stenalderkost og mindfullness-kurser.Dato: Tirsdag den 11. december   Tid: 19.00 – 21.00   Sted: Hermans, Tivoli Friheden   Pris: 249 kr.