Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for ørerne, menneskekenderen, øjnene, miljøentusiasten og smagsløgene. 

FOR Ørerne

Jazzen indtager Pica Pica
Pica Pica fylder vin i glassene, mens jazzguitartisten Morten Haugshøj fylder rummet med jazz. Torsdag aften indtager han sammen med trommeslageren Jesper Bo Knudsen, saxofonist Mads Ole Erhardsen og kontrabassist Thomas Sejthen vinbodegaen Pica Pica. Sammen vil de spille os gennem en legende, intens rejse i udvalgte jazzstandards.

Dato: Torsdag d. 31. januar Tid: 20.00-23.00 Sted: Pica Pica Pris: Gratis

For Menneskekenderen

En snak om narcissister
Narcissister og psykopater er udspekulerede skæbner. Mød Berith Siegumfeldt, psykologisk rådgiver og forfatter, der har specialiseret sig i narcissistiske personlighedsforstyrrelser. Hun rådgiver i håndtering af narcissister – blandt andet i dette foredrag, som udvider din horisont som menneskekender. I dette foredrag vil Berith Siegumfeldt lære dig, hvad der kendetegner narcissister og narcissistiske psykopater, hvem de udvælger som ofre, ligesom hun vil give dig indsigt i deres manipulationsteknikker.

Dato: Torsdag den 31. januar Tid: 18.30-21.30 Sted: Stiften Lounge, FO-byen  Pris: 300 kr.

For Øjnene

Oplev “Unge Astrid” i ægte svensk stemning
Besøg Øst for Paradis og lad dig fordybe i et et svensk drama om en af de mest indflydelsesrige forfattere i Skandinavien gennem tiden, nemlig Astrid Lindgren. De viser filmen “Unge Astrid”, der bringer dig tæt på en ung Astrid Lindgren, som bryder med samfundets normer og følger sit hjerte. Før filmens start tryller Øst for Paradis en ægte svensk stemning frem, når de serverer kanelsnurrer fra klokken 14.30.

Dato: Søndag den 3. februar Tid: 14.30-17.30 Sted: Øst for Paradis Pris: 90 kr.

For Miljøentusiasten

Lav din egen bivoks wrap
Plastik er for længst sat på dagsordenen som en miljøsynder. Projektfællesskabet GRO SELV går ind i kampen ved at invitere til en workshop, hvor du lærer at lave din egen bivoks wrap på blot 30 minutter. Bivoksfilm er stof imprægneret med bivoks, harpiks og olie, og kan fungere som et genanvendeligt alternativ til plastikfilm og staniol i madpakken.

Dato: Onsdag den 30. januar Tid: 16.00-19.00 Sted: Institut for (X), Godsbanen Pris: Gratis

For smagsløgene 

Smag på Aarhus Bugten
Omkring 40 kilometer kystlinje ombølger Aarhus, og det giver aarhusianerne mange goder. Tang og muslinger er to af dem, og netop de to råvarer vil naturformidler Sofie Kvist kokkerere med, når hun viser, hvordan man laver japansk misosuppe og muslingesuppe, der smager af Aarhus Bugt. Hør også, hvilke andre råvarer, du selv kan høste i havet. Arrangementet er en del af Smag på Aarhus-staffetten, der er et månedligt arrangement med formålet om at opdage nye sider af Aarhus og lade sig inspirere af andres viden.

Aarhus Panorama blåmuslingerDato: Torsdag den 31. januar Tid: 15.00-17.00 Sted: Den Grønne Ambassade ved Bispetorv Pris: Gratis