Hver mandag giver vi dig en kulturguide til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for hjernen, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden direkte i din mailboks.

FOR Øjnene

Premieren på Hassan Preislers ‘En skilsmisse’ på Aarhus Teater
“Et tragikomisk virkelighedstjek” er beskrivelsen af Hassan Preislers nye stykke, der har premiere på Aarhus Teater denne fredag. I ‘En skilsmisse’ gør karaktererne oprør mod dramatikerens overherredømme. Her tages forfatterens udlægning af, hvem der er helt og skurk, og hvad der er rigtigt og forkert, ikke for gode varer. Karaktererne ved bedre og mere. Og i modsætning til forfatteren er de ærlige og spotter de blinde vinkler og rænker, han smeder. Hans Preisler skildrer sin egen skilsmisse og lægger ikke fingrende imellem.

Dato: Fredag d. 3. februar – 4. marts       Tid: Mandag – Fredag: 19.30 & Lørdag kl. 16.00         Sted: Aarhus Teater       Pris: 95 kr.

FOR Ørene

Intet, Opera
Som en del af Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017 præsenterer Den Jyske Opera premieren på operafortolkningen af Janne Tellers prisbelønnede ungdomsroman, ‘Intet’. Historien omhandler en ung drengs forsøg på at finde mening i sin eksistens, og om hans klassekammeraters kamp for at overtale ham til ikke at give afkald på livet. Operaen er komponeret af David Bruce og opføres med både solisterne og 60 unge sang- og orkestertalenter fra Den Jyske Operas talenthold TalentU og Det Jyske Musikkonservatorium.Dato: Lørdag d. 4. februar til onsdag d. 8. februar         Tid: Lørdag & onsdag: 19.30 – søndag: 15.00       Sted: Den Jyske Opera, Musikhuset Aarhus       Pris: 150 – 295 kr.

FOR pengepungen

Gør et retrofund på Godsbanen
Har du en forkærlighed til slidt teaktræ og pladespillere af ældre dato? På lørdag og søndag kan du gå på opdagelse i alverdens ting og sager, når der afholdes Retroguld Loppemarked på Godsbanen. Uanset om du er til klassisk antikke møbler eller moderne fortolkninger af ældre interiør, kan du med garanti gøre et fund til det store loppemarked. Flere danske forhandlere af retro-sager og møder op med deres bedste fund, renoverede designklenodier og hjemmelavede genistreger.
Kulturguiden
Dato: Lørdag d. 4. – søndag d. 5. februar         Tid: 10.00 – 16.00       Sted: Godsbanen        Pris: 30 kr. (Giver adgang begge dage)

FOR FAMILIEN

Ulvehyl og Bjørneklo på Dokk1
På lørdag er det en helt særlig dag på prærien. Det er tid til den store bisonjagt. Alle indianerne er samlet og gør sig klar. Men Høvding Ulehyl og Høvding Bjørneklo skændes om, hvem der er den stærkeste, og de glemmer at tage på jagt. Og børnene – de må gå sultne i seng. Til forestillingen ‘Ulvehyl og Bjørneklo’ er alle inviteret til at medvirke i stykket. Børnene medvirker som heste og høvdingebørn, og resten af publikum spiller jægere i de to stammer. Efter forestillingen får børnene en minibog med historien med hjem som minde. Aktiviteten anbefales børn i alderen 3-6 år.

Dato: Lørdag d. 4. februar       Tid: 11:30      Sted: Dokk1     Pris: Gratis

FOR Hjernen

Foredrag med Abdel-Aziz Mahmoud
Han er journalist og tv-vært – og så vil han bare gerne være ligesom alle andre her i Danmark. Men Abdel Aziz Mahmoud er muslimsk flygtning. Oven i købet af første generation. Og han kan ikke længere holde sin mund. Abdel-Aziz Mahmoud, fortæller i sit indlevende og personlige foredrag om hans families kamp for at lykkes i Danmark. Udgangspunktet er Abdels bog, ‘Hvor taler du flot dansk’ er anmelderrost for sit humoristiske og bevægende indspark i debatten om indvandring og integration.Dato: Tirsdag d. 31. januar      Tid: 19.00      Sted: Dokk1, Store Sal         Pris: 150 kr.