Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for madelskeren, kulturentusiasten, den ildivrige, familien og rumudforskeren.

Dato: Lørdag d. 9. december     Tid: Hele dagen og natten      Sted: Hvide Sande og Aarhus    Pris: Gratis (nogle koncerter koster penge)

Læs vores artikel i starten af Aarhus 2017 om kulturåret her, hvor du blandt andet kan genlæse, hvad kulturledere i Aarhus forventede af året. Gad vide, om deres forventninger blev indfriet?

FOR ildivrige

Levende ild i Den Gamle By
Den Gamle By fyrer virkelig op under julestemningen, når tiden nærmer sig d. 24. december. Men hver fredag, lørdag og søndag bliver det ekstra fyrigt. For der er, traditionen tro, ildshow på torvet. Og hvis man nu alligevel er taget til Aarhus’ ældste bydel, så kan man svinge forbi Eilschous Bolig, slappe af efter en lang dag på job og opleve, hvordan man holdt skumring i 1800-tallet.

Dato: Fredage, lørdage og søndag i december     Tid: Fredag: 17:00 og 19:00. Lørdage og søndage: 16:00 og 17:30. Den 23. december: kl. 16:00      Sted: Torvet i Den Gamle By      Pris: Entré til Den Gamle By. Voksne: 135,- Børn: 0,- Studerende: 70,-


For FAMILIEN

Tag til det fortryllede Narnia på Aarhus Teater
I øjeblikket kan du på Aarhus Teater opleve opsætningen af “Narnia – løven, heksen og garderobeskabet” – den magiske fortælling, der år efter år har taget læseren med på eventyr i kampen mod den onde hvide heks, der vil overtage Narnia. I ‘Narnia’ følger man de fire søskende Peter, Susan, Edmund og Lucy, der under en gemmeleg ved et tilfælde opdager indgangen til Narnia i et garderobeskab, og sammen træder de ind i en magisk verden med talende dyr, skovguder, dværge og kæmper.Dato: Fredag d. 24. november – lørdag d. 13. januar     Tid: 12:00 / 16:00 / 17:00     Sted: Aarhus Teater      Pris: Fre – lør: 155 – 350 kr, tirs-tors (få dage): 115 – 310 kr, børn alle dage: 60 kr.

 

For RUMUDFORSKEREN

Kig på månen fra Aarhus’ eget observatorium
Søndag d. 3. december var der fuldmåne. Det vil sige, at der er masser af måne at kigge på i øjeblikket. Har man lyst til at give sig selv en særlig måne- og stjerneoplevelse, har Ole Rømer Observatoriet i Højbjerg åbnet for denne sæson. Her kan du bestille en tid til en rundvisning, hvor du kan få lov at se det historiske observatorium, høre spændende historier om stjernehimlen og kigge op på månen og stjernerne fra et af de store teleskoper.Dato: Oktober – april i de mørke timer, som regel mandag og fredag    Tid: Kl. 19:00      Sted: Ole Rømer Observatoriet       Pris: 25 kr. Bestil tid på observatoriets hjemmeside.

Du kan også læse om dengang, vi besøgte Aarhus’ historiske kupler.