Hver mandag giver vi dig en kulturguide til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden direkte i din indbakke.

 

FOR ØJNENE

Teater / kunst / design

En sand røverhistorie
Få en teateroplevelse ud over det sædvanlige. Fra en hængekøje kan du opleve forestillingen ”En sand røverhistorie”. Et stykke, som handler om, hvad der sker, når en gammel munk og en ung lærling bevæger sig ind i den farlige Görringeskov i jagten efter et vidunderligt mirakel, der næsten er for godt til at være sandt.

Dato: 29. november – 13. december    Sted: Teatret Gruppe 28    Pris: Varierer

 

FOR ØRENE

Musik / foredrag

John Grant
I 1994 var den amerikanske singer-songwriter John Grant med til at danne det Denver-baserede alternative rockband “The Czars”. Efter 10 år splittede bandet op. Nu lægger John Grant vejen forbi VoxHall, og du kan derfor opleve hans melodiske, personlige, uforudsigelige, mørke og stemningsfulde synthpop. Og ikke mindst hans dybe og dragende stemme. I skrivende stund arbejder John Grant på sit tredje soloalbum i eget navn.Dato: 28. november   Tid: 21:00    Sted: VoxHall   Pris: 220 kr.

 

FOR PENGEPUNGEN

Kvit og frit

Lyt i mørket
På Dokk1 kan du opleve en mørk og stemningsfuld Lille Sal, hvor musikbibliotekaren agerer DJ. Til ”Lyt i mørket” zoomes helt ind på musikken. Det sker ved, at der skrues ned for alle andre indtryk. Du kan lytte til alt fra Beethoven til Belle & Sebastian eller Cocteau Twins. Flere forskellige genrer vil blive udforsket. Så kom og få en anderledes musikoplevelse.

Dato: 28. november   Tid: 13:00-15:00   Sted: Dokk1 Lille Sal   Pris: Gratis

 

FOR FAMILIEN

Black Friday
Fredag er der Black Friday i Aarhus City. Det betyder, at mange af butikkerne holder åbent helt til midnat. Tag familien under armen og gå sammen på (jule)shopping. Der vil med garanti være en masse tilbud at hente i de forskellige forretninger. Og så er det oplagt at lægge vejen forbi Rådhuspladsen, hvor det store juletræ bliver tændt netop denne aften.

Dato: 27. november   Sted: Aarhus City

 

UDEN FOR KATEGORI

Åbent skriveværksted
365TEKSTER og ATLAS OVER AARHUS inviterer for sidste gang i år til åbent skriveværksted. I værkstedet kan du med hjælp fra en række forfattere få hjælp til at skrive din egen historie om Aarhus. Du har også mulighed for efterfølgende at udstille din historie på Gellerup Bibliotek. Og endelig kan din historie blive en del af de 365 historier, som ATLAS OVER AARHUS kortlægger byen med.
Dato: 28. november   Tid: 10:30-12:30    Sted: Gellerup Bibliotek  Pris: Gratis