Hver mandag giver vi dig en kulturguide til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden lige i din mailboks.

FOR Øjnene

Rendezvous åbner digitalt galleri
Fredag eftermiddag inviterer det unge, samtidskunstbegejstrede kuratorfællesskab Rendezvous til launch party for et helt nyt, virtuelt udstillingsrum. Rendezvous Artspace er et digitalt galleri, som præsenterer eksperimenterende værker skabt af upcoming kunstnere fra hele Europa. Den fysiske åbning finder sted i Rosensgade og byder på både bobler og performancekunst af Søren Krag, mens det virtuelle rum går i luften med værker af 12 forskellige samtidskunstnere.
rendezvous-artspace
Dato: 2. december      Tid: 17.00 – 19.00     Sted: Rosensgade 11     Pris: Gratis

FOR Ørene

Bliv klogere på julegaverne
Gavegivning er en kunst, der både kræver situationsfornemmelse og stor, kulturel indsigt. Vi har givet gaver til hinanden i millioner af år for at opbygge, bevare og bryde sociale forbindelser. Men der hersker ganske særlige regler i gavernes univers. For eksempel falder tegninger og hjemmedekorerede mælkekartoner som oftest kun i god jord, hvis de kommer fra børn. Professor ved Aarhus Universitet og forfatter til Tænkepause-bogen “Gaven”, Anders Klostergaard Petersen, tager i torsdagens foredrag lytterne med 6,5 millioner tilbage i tiden og ser nærmere på gavens betydning gennem historien og frem til i dag. Alle deltagere får også en gratis udgave af bogen.Dato: 1. december      Tid: 16.30 – 18.00      Sted: Dokk1     Pris: 50 kr.

FOR pengepungen

Test dine filmkundskaber på Studenterhus Aarhus
I aften kan du sætte din viden fra biografture og sofaaftener med Netflix på spil i Filmofilernes store filmquiz på Studenterhuset. Spørgsmålene dækker alt fra superheltefilm og celebrity gossip til Orson Welles og avantgarde, så der skulle være noget for enhver smag. Der er præmier til de tre bedste hold, så det kan godt betale sig at læse lidt op på sin filmhistorie. “May the force be with you.”Dato: 28. november     Tid: Fra klokken 19.00    Sted: Caféen i Studenterhus Aarhus      Pris: Gratis

FOR SMAGSLØGENE

Frokost i det grønne
Savner du også sommerens grønne farver i kulden og gråvejret? Så er der godt nyt til dig og din vinterdepression. Torsdag slår Plukk og Mokkahouse nemlig dørene op til den nye Plantecafé på Godsbanen. Her kan du nyde kaffen i selskab med eksotiske planter i masser af forskellige udformninger, som også kan købes med hjem. Efter åbningen kan du besøge Godsbanens nye jungle fra mandag til lørdag mellem klokken 9 og 17.


Dato: 1. december    Tid: 15.00 – 19.00     Sted: Plantecaféen, Godsbanen    Pris: Fra 35 kr.