Hver mandag giver vi dig en kulturguide til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden direkte i din indbakke.

FOR ØJNENE

Teater / kunst / design

På rejse i min krop
Kroppen gestikulerer, peger, griber fat, rødmer, smiler, græder, snubler, såres og ældes. Du kan nu opleve en forestilling med ti borgere i forskellige aldre og med vidt forskellige kroppe og forhold til den. Det er alt fra kvinden på 70, som har levet med scelrose i 30 år til den unge fyr i starten af 20’erne, der gennem teenageårene kæmpede mod sin seksualitet, men oplevede en ny begyndelse, da han for to år siden sprang ud. Forestillingen hylder med andre ord kroppe i alle afskygninger.

Dato: 14.-19. november    Sted: Aarhus Teater, Stiklingen    Pris: Varierer

FOR ØRENE

Musik / foredrag

Blaue Blume
Det danske band Blaue Blume spiller melodramatisk og 80’er-inspireret artpop. Inden for det sidste halvandet års tid har bandet været ombejlet i ind- og udland. Anerkendelsen har været hurtigvoksende, og koncerterne har været udsolgte. Om den koncertoplevelse, de gerne vil give publikum, udtaler Blaue Blume: ”Vi har altid forsøgt at gøre vores koncerter til en helhedsoplevelse. Det gælder om at nå derind, hvor der er mening med tingene. Intet mindre.” Lørdag gæster de VoxHall.

 

Dato: 21. november   Tid: 20:00    Sted: VoxHall    Pris: 130 kr.

 

FOR PENGEPUNGEN

Kvit og frit

Samtalesalon
Mad & Venner lægger lokaler til en samtalesalon – et samlingspunkt for folk, der gerne vil snakke med hinanden på en ny måde. Samtaleemnet vil være ”Tilfældigheder”, så der vil med garanti være noget at snakke om. Også selvom man ikke kender nogen på forhånd. Værterne sørger for at blande samtalepartnerne og lave samtalestartere. Så smør stemmebåndet og trop op til en hyggelig aften, hvor du kan møde nye mennesker.Dato: 19. november   Tid: 19:30    Sted: Mad & Venner, Klostergade   Pris: Gratis

 

FOR FAMILIEN

Finderskeepers/Finderseaters
Slå to fluer med ét smæk. Saml familien til en dag eller weekend i markedets tegn. Godsbanen slår dørene op for Finderskeepers designmarked med 150 kreative iværksættere og Finderseaters madmarked med kreative madiværksættere, som står bag Spiselauget Godsbanen. Der vil således være rig mulighed for at købe spændende julegaver og få tilfredsstillet smagsløgene.

Dato: 21. – 22. november   Tid: 11:00 – 17:00    Sted: Godsbanen   Pris: Dagsbillet 50 kr. Weekendbillet 70 kr. 

 

UDEN FOR KATEGORI

Kortfilmfestival: Outdoor Moments
Danish Adventure Film Festival står bag kortfilmfestivalen Outdoor Moments. En aften, som er dedikeret til tidens bedste outdoor kortfilm. Programmet vil byde på et bredt udvalg af adventure kortfilm fra bjergbestigning og klatring til kajak, mountainbike, trailløb og eventyr. Kom og bliv inspireret inden for outdoor-livet og mød desuden mange af folkene bag filmen til et event, hvor der også er gjort plads til overraskelser.

Dato: 17. november   Tid: 18:30    Sted: Øst For Paradis  Pris: 190 kr.