Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for ørerne, lattermusklerne, sangglæden, pengepungen og nysgerrigheden. 

For ørerne

Fribytterdrømme i Stakladen
Københavnske Fribytterdrømme er et dansksproget syrerockband, som netop har udgivet deres nye album ’Superego’, hvorpå man finder førstesinglen ’Verden Ender For Dine Fødder’. 2018 har været et begivenhedsrigt år for den danske sekstet, som både bød på optrædener på den norske branchefestival by:Larm og senere på festivaler som blandt andre Heartland, Smukfest og Roskilde Festival. Tag på Stakladen torsdag og oplev et band, som af mange kaldes for storladen, poetisk og fandenivoldsk.Dato: Torsdag d. 22. november   Tid: 20.00 – 00.00   Sted: Stakladen   Pris: 165 kr.

 

FOR lattermusklerne   

Kosmunauterne på Teater Katapult
Hvis du endnu ikke har oplevet ’improkomik’, så få du nu en enestående mulighed, når gruppen Kosmonauterne lægger vejen forbi Teater Katapult. Som de selv siger, vil de tage publikum med på en rejse ud i lattergalaksen, hvor de samtidig garanterer latter-tåreperser-fremkaldende udfoldelser på scenen, som vil fremkalde stjernegode grin. Gruppen, som er flerdobbelte vindere af Danmarksmesterskabet i teatersport, består af fire medlemmer, og de vil tage imod ordrer fra publikum, hvortil de vil bruge deres talenter til at improvisere og dermed frembringe en eller anden form for sammenhæng.Dato: Lørdag d. 24. november  Tid: 20.00 – 22.00  Sted: Teater Katapult  Pris: 70 – 110 kr. 

 

For SANGGLÆDEN

Foto: Mads Christensen

Aarhus Gospel Singers i Citykirken
Der er lagt op til en energiudladning af de større, når Aarhus Gospel Singers møder Aarhus Jazz Orchestra sammen med den danske soul- og gospelsangerinde Marie Carmen Koppel. Over 300 medvirkende musikere, sangere, solister og lydfolk vil i samspil med 400 publikummer fylde den store kirkesal i Citykirken og sørge for et arrangement, som sent vil blive glemt. Her vil publikum kunne opleve funk, soul, glæde og gospelmusikkens håbefulde toner, når Aarhus Gospel Singers byder på moderne og funky gospeltoner, klassiske evergreens og enkelte indslag fra soul- og jazzverdenen.Dato: Fredag d. 25. november  Tid: 16.00 – 18.00   Sted: Citykirken   Pris: 225 kr. 

 

For pengepungen 

Julemarked hos Skolen for Kunst & Design
Juletiden er så småt over os, og hvad er mere julehyggeindbydende end de mange julemarkeder, som pryder byen her i tiden op til juleaften. Et af de markeder afholdes af Skolen for Kunst & Design. Her er det skolens elever, som præsenterer og sælger deres egne designs og håndværksprojekter. Besøgende kan se frem til at gå på opdagelse i alt fra billeder, plakater, julekort og julepynt til tasker, smykker, redesign og upcycling. Det vil også være muligt at møde skolens undervisere og samtidig selv gå i krig på skolens tegneværksted. Skolens café vil også være åben. Dato: Lørdag d. 24 november – søndag d. 25. november  Tid: 10.00 – 16.00  Sted: Skolen for Kunst & Design  Pris: Gratis

 

For nysgerrigheden

Smag på Litteraturen på Godsbanen
FoodFilmFestival sætter fokus på litteratur med mikroforlagsmessen ’Smag på Litteraturen’. Arrangementet udfolder sig fra den 22. – 25. november og vil præsentere unikke forfatterarrangementer, bogklubber og filmvisninger med filmatiseringer af bøger. Der vil også være en masse ’talks’, hvor publikum også kan stille spørgsmål. Derudover vil der være oplæg ved tre forskellige forfattere, som fælles for dem alle indarbejder mad i deres litteratur. Forfatterne er Anders Haahr Rasmussen, Maiken Abildgaard og Kasper Hesselbjerg. Der vil også være forlag tilstede, som vil fortælle om deres samarbejde med forfattere.
Dato: Torsdag den 22. november – søndag d. 25. november  Tid: 09.00 – 19.00  Sted: Godsbanen Pris: Gratis