Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for ørerne, for familien, for øjnene, for pengepungen og for magielskerne.

 

For magiELSKERE

Oplev magi og tricks på Kulturgyngen
På Kulturgyngen i Mejlgade kan du en gang om måneden opleve magi, tricks og stand-up samlet i et herligt program. Arrangementets navn er Comedy Magic, og månedens magiaften foregår altså på onsdag. Denne gang får caféen besøg fra København af nogle af Danmarks bedste tryllekunstnere. Men for at det hele ikke ender i “Kjøffenhavneri”, som arrangørerne selv formulerer det, så byder aftenen også på et par lokale tryllekunstnere og stand-up komikere fra fastlandet.

Dato: Onsdag d. 22. november       Tid: Kl. 20:00       Sted: Musikgyngen       Pris: 30 kr. (kl. 18, 100 kr. incl. dagens ret + 1 lille øl/vand)

 

For FAMILIEN

Årets julemarked i Ridehuset skydes igang
De fleste aarhusianere ville nok sige, at det ikke er rigtigt jul i Aarhus, hvis ikke det årlige kunst- og julemarked i Ridehuset finder sted. Og selvfølgelig gør indtager markedet Ridehuset igen i år. Byens kunst- og julemarked er et rent kunsthåndværkermarked med dansk kunsthåndværk på hylderne. De 85 stande udstiller og sælger unikke kunsthåndværker som præsenterer tidens trend og ædle gamle kunsthåndværk, som er overleveret og gået i arv i generationer. Da det er kunsthåndværkerne selv, der står bag disken, er det altid muligt at få en snak om de udstillede værker. Og så kan man som sædvanlig få æbleskiver og gløgg i julemarkedets hyggelige café.Dato: Lørdag d. 25. november – torsdag d. 21. december        Tid: Mandag – fredag kl. 12:00 – 18:00, lørdag og søndag kl. 11:00 – 17:00        Sted: Ridehuset        Pris: Fri entré

 

For ørerne 

Oplev Shaka Loveless i Musikhuset
Det er noget tid siden, vi har set noget til Shaka Loveless. Han har nemlig været i studiet det sidste år, og han er nu klar med en ny plade og koncerter med et nyt band i ryggen. Du kender måske allerede singlen ‘Mirakel’, der flittigt er blevet spillet på diverse radiokanaler, som er fra det nye album. Shaka Loveless fik sit folkelige gennembrud med “Tomgang” og “Ikke mere tid”, og han har siden debuten i 2012 været mere eller mindre kontinuerligt på turné. Nu er han klar med ny musik og nye historier, som kan opleves i Musikhuset Aarhus.Dato: Fredag d. 24 november      Tid: Kl. 20:00       Sted: Musikhuset Aarhus        Pris: 245,00 kr.

Læs vores store dobbeltportræt “Far og søn med dybtliggende bluesrødder” af og Shaka Loveless og hans far, James Loveless, fra maj 2016 her.

 

For PENGEPUNGEN

Byt til nyt i Studenterhus Aarhus
“One man’s trash is another man’s treasure”, siger man. Det ordsprog kan man virkelig udleve, når der i Studenterhus Aarhus er mulighed for at bytte skrot til skatte til ‘byttemarked’. Konceptet er simpelt: Du graver i gemmerne og tager noget med, som du ikke længere bruger. Til gengæld kan du så bytte dig til noget, du kunne tænke dig. Arrangementet er gratis, og man deltager helt konkret ved at komme og medbringe ting til byttepuljen – og så er det bare at gå på udkig!Dato: Lørdag d. 25. november       Tid: Kl. 10:00 – 15:00        Sted: Studenterhus Aarhus      Pris: Gratis

 

For øjnene

Gense og hør foredrag om russiske film Leviathan
En intim stemning i historiske omgivelser udspiller sig, når der endnu engang er ‘Mine aftener i Paradis’. På onsdag kan du (gen)se den russiske film Leviathan fra 2014 og høre foredrag af forfatter og foredragsholder Nils Villemoes. ‘Levithan’ er den stærkeste biografoplevelse, han nogensinde havde haft – en stemningsfuld russisk film fra en lille russisk by. Nils Villemoes var lektor i virksomhedsledelse i næsten fire årtier ved Handelshøjskolen i Aarhus, og han er en erfaren foredragsholder, der i dag holder foredrag om alverdens ting og sager. Selve ‘Levithan’ foregår i en by på den russiske Kolahalvøen, og det er en stemningsfuld dramafilm om Kolja og hans familie og deres kamp mod systemet, når borgmesteren beslutter sig for at ville rive deres hus ned og bruge deres grund. Omgivelserne i den lille, iskolde by domineres af skibsvrag og skelettet fra en strandet hval, hvilket sætter stemningen for filmen, der har fået mange anmelderroser. Efter filmen byder biografen og Paradisets Engle på et glas vin i foyeren.Dato: Onsdag d. 22. november       Tid: Kl. 19:00       Sted: Øst for Paradis       Pris: 125 kr.