Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for ørerne, smagsløgene, oplevelsen, øjnene og for hjernen. 

For ørerne

Chinah på Train   
Nu kan du opleve den prisvindende trio, Chinah, når de på torsdag spiller koncert på Train. Siden 2016 har de braget igennem på den danske musikscene. Med sange som ‘Away From Me’, ‘I Can’t Remember How It Feels’ og ‘Colder’ har Chinah modtaget et hav af priser og nomineringer. Nu er de tre venner klar med deres helt nye album ‘Anyone’, der udforsker den mere eksperimentelle og elektroniske side af musikken. Glæd dig til en aften i selskab med den dynamiske trio, der uden tvivl sætter gang i festen med både gamle kendinge og helt nye sange i bagagen. Dato: Torsdag d. 15. november   Tid: 20.00 – 00.00   Sted: Train   Pris: 165 kr.

FOR smagsløgene   

Gin & Tonic Festival i Ridehuset
Oplev en verden af Gin & Tonic, når der i weekenden afholdes Gin & Tonic Festival i Ridehuset. Professionelle bartendere fra St. Pauls Apothek, coctailbaren Gedulgt og dinksbaren Herr Bartels står klar til at mixe gincocktails og åbner op for helt nye smagsoplevelser. Imens der mixes, fortæller bartenderne alt, hvad der er værd at vide om de mange forskellige produkter. Foruden Gin & Tonics byder kokke fra Restaurant Frederiksgade 42 på velsmagende sandwich, salater og hjemmelavede chips under hele festivalen. Dato: Fredag d. 16. november – lørdag d. 17. november  Tid: 13.00 – 20.00  Sted: Ridehuset  Pris: 245 kr. 

For oplevelsen

Nyt musikkollektiv på Radar
På onsdag kan du glæde dig til et helt nyt aarhusiansk musikkollektiv, der udfolder sig på spillestedet Radar. Under navnet VÆRK.Collective vil musikere fra Det Jyske Musikkonservatorium skabe en kreativ legeplads, hvor vilde idéer og original musik afprøves. På onsdag vil aftenen taget udgangspunkt i temaet ‘Slør’, hvor lytteren bliver inviteret ind i en sløret verden. Her gælder det om at lytte og observere. Om at forstå, hvad der foregår bag sløret. VÆRK.Collective skaber helt nye måder at præsentere musikken på med nye og eksperimenterende musikoplevelser. Dato: Lørdag d. 14. november  Tid: 19.30 – 23.00   Sted: Radar   Pris: 40 kr. 

For øjnene 

‘Den uendelige historie’ på Aarhus Teater
Tag på en fortryllende flyvetur i fantasiens land med hele familien. Fra på torsdag kan du opleve den farverige forestilling om drengen Bastian, der bliver mobbet og derfor søger tilflugt i en bog med titlen ‘Den uendelige historie’. Det bliver starten på et eventyr fyldt med drager, trolde, gnomer og varulve. Et eventyr med alt, hvad barnlige sjæle kan begære. Historien er baseret på tyske Michael Endes børnebog, der af mange er blevet kaldt verdens bedste børnebog. Se den flotte forestilling, der for første gang bliver vist på Aarhus Teaters helt nye og renoverede Store Scene.  Dato: Torsdag d. 15 november – onsdag d. 21. december  Tid: 17.00 – 19.30  Sted: Aarhus Teater  Pris: Tirsdag – torsdag: 115 – 345 kr/ Fredag – søndag: 160 – 390 kr./ Under 25/studerende: 60 kr. 

For hjernen  

Foredrag og debat med Søren R. Fauth
Aarhus’ to midtbykirker, Aarhus Domkirke og Vor Frue Kirke, er i efteråret gået sammen om en række foredrag og debataftenener om nogle af tidens brændende emner. Denne gang omhandler det vores kære nabo mod syd. Tyskland har langt mere at byde på end Angela Merkel og økonomisk muskelkraft. Sådan mener lektor i tysk på Aarhus Universitet, Søren R. Fauth, i hvert fald. Ifølge ham er tysk sprog, kultur og litteratur noget helt specielt. Lyt til et spændende foredrag og deltag i debatten om Tysklands fascinerende kultur og de mange ligheder, der findes blandt danskere og tyskere.
Dato: Tirsdag d. 13. november  Tid: 19.30 – 21.00  Sted: Skt. Clements Gård  Pris: Gratis