Hver mandag giver vi dig en kulturguide til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden lige i din mailboks.

FOR Øjnene

Den virtuelle virkelighed indtager Kvindemuseet
I dag er Virtual Reality meget andet end bare spil. Teknologien bruges allerede både i kunstværker, til interaktiv undervisning, sanselig markedsføring og personlig genoptræning, og der kommer hele tiden flere spillere på den virtuelle bane, hvor det bogstavligt talt kun er fantasien, som sætter grænserne. I forbindelse med udstillingen “Erotik i 3D” præsenterer Kvindemuseet og Innovation Lab en aften, der undersøger og afprøver den fagre nye verden, som Virtual Reality tilbyder.
virtual-reality-kvindemuseet
Dato: 16. november      Tid: 19.00 – 20.00     Sted: Kvindemuseet     Pris: 80 kr. inklusive bobler og snacks

FOR Ørene

Kunsten at lytte i kor
Tirsdag aften er det derimod den gode, gammeldags, analoge fortælling, det handler om i havnens farverige kulturkuppel, Dome of Visions. Inspireret af New Yorker-fænomenet “The Moth” inviteres aarhusianerne indenfor til en række skøre, sjove, overraskende og rørende fortællinger om virkelige mennesker fra det virkelige liv i byen. Helt uden projektorer, tablets og lydeffekter. Målet er at lytte og blive lidt klogere på de mennesker, vi lever side om side med hver eneste dag.

Foto: Helle Arensbak

Dato: 15. november      Tid: 18.30 – 20.30      Sted: Dome of Visions     Pris: Gratis

FOR pengepungen

Dobbeltfernisering på Kunsthal Aarhus
Torsdag eftermiddag åbner Kunsthal Aarhus op for hele to spritnye udstillinger, der begge sætter samtiden under kritisk lup. “WATCHED! SURVEILLANCE, ART AND PHOTOGRAPHY” behandler overvågningssamfundet, mens “IWILLMEDIEVALFUTUREYOU5″ præsenterer en række futuristiske historier med fokus på tidløshed gennem legende og samfundssatiriske værker med en apokalyptisk grundstemning.Dato: 16. november     Tid: 17.00 – 19.00    Sted: Kunsthal Aarhus      Pris: Gratis

FOR FAMILIEN

Fuldmåneaften om Tycho Brahe
I aften kan du og familien lyse novembermørket op i fuldmånens skær på Steno Museet. Her vil arkæologen Jens Vellev fortælle om den danske astronom Tycho Brahes liv og død, som for tiden undersøges nærmere efter åbningen af hans grav. Herefter vises DR-dokumentaren om Tycho Brahe fra serien “De store danske videnskabsmænd” i planetariet, og efterfølgende er der stjernekiggeri og mulighed for at se nærmere på “Den nye stjerne” i Cassiopeia.Dato: 14. november     Tid: 20.00 – 21.30     Sted: Steno Museet    Pris: 60 kr.

FOR SMAGSLØGENE

Julegodter i Den Gamle By
Lørdag skyder Den Gamle By officielt julesæsonen i gang. Her kan du tage på en rejse i de danske juletraditioners udvikling, gå på opdagelse efter nisser og ikke mindst smage dig igennem et hav af historiske julegodter. Torvets juleboder har åbent hele dagen, og fra klokken 15 til 20 kan du også købe risengrød af nisserne og spise med af fællesfadet. Se hele programmet her.

Dato: 19. november – 30. december    Tid: 10.00 – 18.00     Sted: Den Gamle By    Pris: 135 kr., 70 kr. for studerende, gratis for børn