Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for ørerne, for visionerne, for kreativiteten, for sindet og for hjernen.

 

FOR ørerne

Aarhus Radiobiograf genopstår
Det bliver igen muligt at høre spændende podcast og radiofortællinger i Øst for Paradis, når Aarhus Radiobiograf onsdag i denne uge genopstår. Radiobiografen er en lytteoplevelse, hvor der er fokus på den gode, fortællende historie. Til repremieren onsdag er det den prisbelønnede radiofortælling Nattens Dronning, som publikum får fornøjelsen af. Her fortælles historien om en kvinde, som ingen ved, hvem er, men som i årevis har ringet klassiske musikere ned – og stønnet. Thomas Smedegaard, der står bag produktionen, fik i 2011 et tip fra en gammel ven og satte sig for at finde kvinden, som ingen ved, hvem er, men som mange alligevel kender til. I fem år er han på sporet af hende, og har i sin jagt lavet denne gennemgribende radiofortælling. Efter forestillingen kommer han og fortæller om sine oplevelser om produktionen, og som afslutning på aftenen inviteres alle til en samtale i Paradis’ cafe.

Dato: Onsdag d. 1. november       Tid: Kl. 21.00 – 23.00       Sted: Øst for Paradis       Pris: 60kr.  

 

FOr VISIONERNE

Oplev fremtiden i interaktiv kunstinstallation 
I dag mandag og ugen ud bliver Aarhus transporteret 80 år ind i fremtiden i den interaktive kunstsoplevelse, 2097: Live in Aarhus. Her får publikum muligheden for at opleve enestående teater, installationer og lydperformance, som aldrig er oplevet før. På et sted i Aarhus C bliver deltagere hentet i en elbil og kørt til en hemmelig lokation, hvor man ved brug af en håndholdt GPS kan udforske tunneller, trapper og oplyste rum fra 2097. Det er den eventyrlystne kunstnergruppe Blast Theory, der står bag installationen, som er en del af Aarhus 2017. Med 25 års erfaring i at lave kunstinstallationer, der sætter tankerne i gang hos publikum, har Blast Theory denne gang overgået sig selv i en installation, hvor høj samfundsdeltagelse, film, installation og interaktiv teknologi kulminerer i deres største projekt nogensinde. For at opleve en interaktive kunstudstilling kræver det, at man bestiller i forvejen, så opsamlingsstedet kan oplyses før eventet.

Dato: Mandag d. 30. oktober – søndag d. 5. November        Tid: Kl. 17.30 –          Sted: Hemmelig lokation, opsamlingssted oplyses ved køb af billet          Pris: 250kr. og studerende: 125kr. 

 

FOR sindet 

Sauna-event på Aarhus Havn
På lørdag rykker Aarhus’ varmeste vinterfestival ind på Aarhus Træskibshavn og sætter fokus på velvære og saunakultur i den friske efterårskulde. Der vil være et væld af forskellige saunaer fra forskellige mobil- og teltsaunaer til store røgsaunaer, som er en del af den finske saunakultur. Derudover vil der være brændefyrede vildmarksbade, og bliver det for varmt, vil der også være koldtvandskar, så kroppen kan nedkøles mellem de forskellige saunadiscipliner. Der vil naturligvis også være mulighed for at hoppe en tur i havnen, hvis man har brug for et autentisk kuldegys. Eventet er for alle, og det er op til en selv, om man kommer i badetøj eller ej.Dato: Fredag d. 4. november        Tid: Kl. 14.00 – 22.00         Sted: Træskibshavnen Aarhus     Pris: 200kr. 

 

For kreativiteten 

Creativity World Forum kommer til Aarhus
Onsdag og torsdag i denne uge indtager Creativity World Forum byen og sætter fuld fokus på kreativitet og kultur, samt hvordan det påvirker os som mennesker og former de byer, vi bevæger os i. Begge dage er fyldt med spændende talks og workshops, og i Ridehuset er det meste åbent for alle og ganske gratis. Her kan du blandt andet opleve en talk om City Stories, hvor byens magasiner samt det britiske online magasin We Made That kommer og diskuterer kulturjournalistik, dens påvirkning på byen og den digitale udvikling. Dagene igennem vil der i Ridehuset være spændende aktører, som viser, hvad de kan, og inviterer publikum til selv at tage del i den kreative udvikling.Dato: Onsdag d. 1. November – torsdag d. 2. November         Tid: Hele dagen          Sted: Ridehuset Aarhus        Pris: Hovedkonferencen kræver billet. Gratis arrangementer i Ridehuset.

 

FOr hjernen

500-året for reformationen fejres
I denne uge sætter Folkeuniversitetet i samarbejde med flere af byens store institutioner fokus på Reformationen gennem Aarhus 2017-projektet, Rethink Reformation. Det betyder, at der hele ugen igennem vil være arrangementer forskellige steder i Aarhus med reformationstankegangen som omdrejningspunkt. I morgen er det 500-årsdagen for reformationen, og det markeres blandt andet med en stor lysinstallation på Aarhus Domkirke og Aarhus Teater. Derudover vil Aarhus Domkirke, Aarhus Katedralskole og Aarhus Teater blive fyldt med koncerter, teater, talkshows, workshops, madarrangementer og meget mere.Dato: Tirsdag d. 31. oktober         Tid: Kl. 17.00          Sted: Bispetorvet        Pris: Gratis