KULTURGUIDEN // UGE 43

Hver mandag giver vi dig en kulturguide til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden lige i din mailboks.

FOR ØJNENE

Teater / kunst / design

Dior and I
Kom med til en spændende og stilfuld aften, hvor der stilles skarpt på modebranchen gennem Frederic Tchengs film ”Dior and I”. Filmen bringer dig helt ind i modehuset “Christian Dior Fashion House” og følger den første haute couture kollektion. Ud over filmen vil der være mulighed for at se en udstilling med skulpturelle kreationer af studerende fra VIA Design & Business.

Dato: 22. oktober   Tid: 20:00     Sted: Doc Lounge, Filmbyen     Pris: 50 kr.

 

FOR ØRENE

Musik / foredrag

Vild med ORD
Vær med når Aarhus Litteraturfestival slår dørene op for Vild med ORD, hvor temaet i år er ”Fremtiden”. Der vil være noget for alle aldersgrupper. I dagene op til festivalen kan du blandt andet møde børnebogsforfatteren Oliver Zahle og rapperen Per Vers. Under selve festivalen, som løber af stablen i weekenden, vil der være rig mulighed for at fordybe sig i det overordnede tema. Her kan du møde Troels Kløvedal, Christel Wiinblad, Caspar Eric og mange andre prominente personligheder.vild_med_ord_aarhus_panorama Dato: 22. – 25. oktober    Sted: Dokk1

 

FOR PENGEPUNGEN

Kvit og frit

Stand-up Open Mic
I Vestergade på Ny V58 kan du opleve alt fra erfarne komikere med one-man shows i bagagen til debutanter, når der er comedy på menuen. Det foregår hver mandag til torsdag. Aarhus er kendt for sin populære standup-scene, og i lokalerne i Vestergade kan du være med på første række, når nye jokes bliver afprøvet og gamle jokes finpudset.

nyv58_aarhus_panoramaDag: Mandag – torsdag   Tid: 20.00     Sted: Vestergade 58     Pris: Gratis

 

FOR FAMILIEN

Gratis familiekoncert
Pianist og filmproducent Jacob Nielsen har gjort det til sit speciale at formidle musikkens mange facetter til børn og barnlige sjæle. Det foregår på en spændende og intuitiv måde. Nu kan hele familien komme og opleve sjove og smukke film, som bliver vist på storskærm, imens orkestret spiller til. Jacob Nielsen har selskab af dirigenten Morten Ryelund, når han gæster Musikhuset. Koncerten er en del af ”Symfo-magica”.

musikhuset_aarhus_panoramaDato: 24. oktober   Tid: 12:00     Sted: Musikhuset Symfonisk Sal    Pris: Gratis

 

UDEN FOR KATEGORI

Rundvisning på Aarhus Ø
Aarhus Ø er en nyere bydel i Aarhus. Akademisk Arkitektforening Østjylland og IDA Trafik & Byplan er nu gået sammen om at afholde et fællesarrangement, hvor du kan blive opdateret på udviklingen af Aarhus Ø. Du kan høre mere om infrastrukturen, og så kan du komme med en tur rundt forbi blandt andet DOKK1, Navitas og Bestseller. Og endelig lægges vejen til sidst forbi Havnehusene, hvor der vil være lidt godt til ganen.aarhus_oe_aarhus_panoramaDato: 21. oktober   Tid: 16:30     Sted: Bascon, Åboulevarden 21