Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for nysgerrigheden, gyset, danskeskoene, oplevelsen og en god sag.

For Nysgerrigheden

Oplev Sydhavnskvarteret 

Sydhavnskvarteret har de seneste år tiltrukket sig stor positiv opmærksomhed som byens nye store kulturplatform. Mange arrangementer har allerede været afholdt i det rå kvarter for enden af Jægergårdsgade, men hvad er historien bag og hvad har vi i vente i fremtiden? Den Gamle By og Kulbroens venner vil give dig alle svarene, når de inviterer på guidet tur rundt i Sydhavnskvarteret. Her vil man få i et unikt indblik i alle Sydhavnskvarteret nuværende bygninger og landmærker. Turen vil tage omkring en time.


Dato: Mandag d. 15 oktober   Tid: 14.00 – 15.00   Sted: Kulbroen   Pris: Gratis

For gyset 

Halloween i Friheden

Halloween er over os! I hele uge 42 byder Tivoli Friheden på uhygge, når byens forlystelsespark er blevet omdannet til et vaskeægte hjemsted for uhyggeligt væsener, der dukker frem her på årets uhyggeligste tidspunkt. Besøg blandt andet ’Det Makabre Madhus’ som er et rædselshus i restaurantform. Hvordan det spænder af, er ikke til at vide, men én ting er sikkert. Forbered dig på at blive forskrækket. Prisen er 200 kr.


Dato: Mandag d. 15 – 21. oktober   Tid: 11.00 – 21.00   Sted: Tivoli Friheden   Pris: 200 kr. 

FOR danseskoene   

Swing-om i Dome of Visions

Swing handler om at nyde musikken, rytmen og livet i almindelighed. Dome of Visions inviterer til søndags swing-om, når de forvandler Kuplen til et stort dansegulv. Dansearten Swing har en gammel tradition og stammer fra 1930ernes New York. Arrangementet i Dome of Visions er gratis og vil både indebære muligheden for danseundervisning og efterfølgende social dans. Så spænd danseskoene, smør hofterne og benyt din sidste dag i efterårsferien med dans i Dome of Visions.

Dato: Søndag d. 21 oktober   Tid: 18.30 – 22.00   Sted: Dome of Visions   Pris: Gratis

For oplevelsen

Efterårsjagt og staldtips

Tag forbi Jydsk Væddeløbsbane i efterårsferien og oplev ‘Efterårsjagten’. Der vil være garanti for stemning i særklasse, når ægte hestekræfter dyster på den legendariske travbane i Marselisskoven. For de spilgalde vil der være store internationale spillepuljer og selvfølgelig mulighed for gode staldtips. Det er tilladt at medbringe og nyde egen mad og drikke, selvom det selvfølgelig også er muligt at købe lækre sager til ganen. Ønsker man plads i Travbanens restaurant, kan dette også arrangeres.


Dato: Fredag d. 19 oktober   Tid: 15.45 – 21.00   Sted: Jydsk Væddeløbsbane   Pris: Gratis

For en god sag

Løb for en god sags tjeneste

Deltag i Knæk Cancer Løbet og løb en tur i en god sags tjeneste. Igen i år har en gruppe fra Onkologisk Selskab for Medicinstuderende arrangeret løbet, hvis formål er at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse. Man kan frit vælge imellem distancerne 2,5 eller 5 kilometer, som begge starter fra Universitetsparken. Der er sørget for underholdning undervejs på ruten, og så vil der være goodiebags til de første 600, som deltager. Billetten koster 75 kroner.

Dato: Lørdag d. 20 oktober   Tid: 12.30 – 17.30   Sted: Universitetsparken   Pris: 50 kr og 75 kr.