KULTURGUIDEN // UGE 41

Hver mandag giver vi dig en kulturguide til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden lige i din mailboks.

FOR ØJNENE

Teater / kunst / design

Martyrer på Svalegangen
På Svalegangen kan du i oktober måned opleve forestillingen Martyrer. Stykket er et moderne drama, der handler om den unge Benjamin, som på overfladen virker ensom. Drevet af bibelstudier er han på vej ud af et farligt spor, hvor han udfordrer sin omverden på mange parametre. Stykket stiller spørgsmålstegn ved, om vi lever i et samfund, hvor vi er blevet for tolerante over for de intolerante. På plakaten er blandt andre Bjarne Henriksen, kendt fra blandt andet Hvidstengruppen.

Dato: 1. – 24. oktober      Sted: Teatret Svalegangen      Pris: 85-190 kr.

 

FOR ØRENE

Musik / foredrag

Aarhus Psych Festival
Kom til en todages festival i den aarhusianske undergrund. Frivillige kræfter står bag minifestivalen, og Godsbanen lægger lokaler til. Programmet omfatter 12 navne og spænder lige fra lokale, nationale og internationale kunstnere. Der er derfor både unge musikspirer, men også etablerede artister på den internationale psych-scene. Så kom og oplev afarter af psych i genrens videste forstand.

the_foreign_resort

Dato: 9. – 10. oktober      Sted: Godsbanen      Pris: 150 kr. (partoutbillet)

 

FOR PENGEPUNGEN

Kvit og frit

Ny festival på Dokk1
En ny gør-det-selv-bølge er oppe i tiden. Det er trendy at skabe noget selv, og i ’maker-bevægelsen’ mødes man ofte for at inspirere og lære af hinanden. Det bliver der rig mulighed for, når Dokk1 åbner dørene for Aarhus Mini Maker Faire – en intens weekend, hvor hele byen kan gå på opdagelse i seje opfindelser, ny teknologi, kreativitet og håndværk. Giv dig i kast med alt lige fra svævefly og kuglebaner til 3D print og hjemmelavede robotter.

festival_dokk1_aarhus_panoramaDato: 10. – 11 oktober   Tid: 10.00-16.00     Sted: Dokk1     Pris: Gratis

 

FOR FAMILIEN

Filmworkshop
Nu kan hele familien lave sin egen film i en workshoprække. I samarbejde med filminstruktører og spiludviklere kan I komme til filmworkshop på Hovedbiblioteket. Her vil der være rig mulighed for at lege med filmens virkemidler, udtryk og sprog samt filmteknik. Det er den gode historie, der er i centrum. Alt, I skal medbringe, er en smartphone. Aldersgruppen er 4+, og billetter bestilles på forhånd her.

film_workshop

Dato: 7. oktober (flere workshops)   Tid: 17.00-15.00     Sted: Dokk1     Pris: Gratis

 

UDEN FOR KATEGORI

Introaften til klatring i Aarhus
Aarhus Klatreklub blev dannet i 1993 omkring opbygningen af én klatrevæg. Sidenhen er der sket meget, og klubben har nu vokset sig så stor, at den byder på en af Danmarks største indendørs klatrehaller. Alle medlemmer kan klatre alle døgnets 24 timer. I 2013 kårede Dansk Idrætsforbund Aarhus Klatreklub til Årets Idrætsklub – blandt andet på grund af klubbens innovative, frie træningsform og de passionerede frivillige, der står bag. På denne introaften kan du høre om klubbens historie, organisationen og reglementet. Og så er der selvfølgelig mulighed for at klatre.

aarhus_klatreklub_aarhus_panoramaDato: 6. oktober     Tid: 19.00-22.00    Sted: Aarhus Klatreklub