Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for ørerne, hjernen, sindet, øjnene og humøret.

For Ørerne

Anya på Atlas
Nu kan du glæde dig til en aften i selskab med den dansk-amerikanske sangerinde Anya, når hun fredag optræder på Atlas i Aarhus. Anya blev i 2015 kaldt Danmarks nye R&B-håb og har siden opnået stor succes med et hav af udsolgte koncerter. Med hits som ‘Doorstep’, ‘Break Up Battle’ og ‘Overrun’ blev hun hurtigt et veletableret navn på den danske R&B-scene. Til årsskiftet udkommer Anya med sit nye album, der denne gang bevæger sig i en mere poppet retning. Allerede i foråret kunne publikum snuse til hendes nye album, da sange som ‘Avalance’ og ‘Faith’ blev offentliggjort. Sange du sandsynligvis også vil støde på til aftenens koncert. Glæd dig til en særlig aften med både nye og gamle medrivende hits. Dato: Fredag d. 12 oktober     Tid: 20.00 – 23.00     Sted: Atlas      Pris: 150 kr.

 

For Hjernen 

Foredrag med Theis Ørntoft og Silja E.K. Henderson
Mød de inspirerende forfattere Theis Ørntoft og Silja E.K. Henderson, der i år debuterede med deres første udgivelser. Begge beskæftiger sig med store emner som klimaforandringer og verdens fremtidsudsigter. Theis Ørntoft har netop udgivet sin roman ‘Solar’, der fungerer som en dystopisk generationsroman. Silja E.K. Henderson har i år udgivet ‘1.7 Tipping Point’, der både indeholder digte, opslag og en novelle. Begge vil læse højt fra deres udgivelser, hvor der bagefter følger en samtale mellem forfatterne styret af litteraturformidler Daniel Boysen. Tag til en inspirerende aften og mød to forfattere med stærke meninger om livet.  
Dato: Tirsdag d. 9. oktober      Tid: 16.30 – 18.00       Sted: Dokk1      Pris: 50 kr. 

 

FOR sindet  

Meditationskoncert i Aarhus Domkirke
Luk øjnene, tag dybe vejrtrækninger og find din indre ro. På fredag inviterer DR VokalEnsablet og DR Koncerthus til meditationskoncert i Aarhus Domkirke. I helt fantastiske omgivelser kan du med operaen Thäis og DR korets blide stemmer opnå en følelse af sindsro og eftertænksomhed. Også Samuel Barbers ‘Adagio’ og John Travers meditative ‘Song For Athene’ giver dig unikke muligheder for at finde helt ind i dig selv. Alt, hvad der hedder stress, bliver lagt til side, og i stedet bliver der fokuseret på din indre sindstilstand, så roen kan brede sig i din krop.Dato: Fredag d. 12. oktober       Tid: 17.00-20.00       Sted: Aarhus Domkirke       Pris: 130 kr. / 65 kr. (under 30 år)

 

For øjnene  

Back to the future med Cinemateket
Nu har du mulighed for at få et gensyn med det legendariske komedie-eventyr ‘Back to the future’. I samarbejde med Cinemateket kan du i Øst for Paradis opleve både første og anden film om den bindegale Dr. Brown og teenageren Marty, der sammen rejser frem og tilbage i tiden. Inden første film vil filmformidleren Andreas Halskov fra Aarhus Universitet holde oplæg og klæde publikum ordentligt på til en aften fyldt med tidsrejser. Billetterne til hver film købes seperat, og det er muligt både at se begge film i forlængelse eller holde sig til blot den ene.
Dato: Tirsdag d. 9. oktober       Tid: 18.30-23.15         Sted: Øst for Paradis        Pris: 80 kr.